FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 24 februari 2016

Storblankare illa till i Fingerprint

Aktier Eminence Capital är den senaste storblankaren i Fingerprint och ligger efter två veckor över 40 procent minus på sin investering. Totalt sett ligger dock Fingerprints fem större blankningspositioner någon procent plus.
Det är di.se som tagit fram exklusiv information från ägartjänsten Holdings över alla större blankarna på Stockholmsbörsen. Dessa måste redovisas för Finansinspektionen om de omfattar mer än 0,5 procent av aktierna i bolaget och i början av denna vecka var de sammanlagda blankningarna i Fingerprint 8,65 procent, vilket omfattar 5,4 miljoner aktier.
Eftersom det sannolikt finns mindre blankningspositioner än 0,5 procent av kapitalet är den totala blankningen i Fingerprint sannolikt större, kanske över 10 procent.
Det är viktigt att påpeka att beräkningar över avkastningen görs utifrån när förvaltarna har redovisat när de gått över gränsen 0,5 procent. Om de köpt i mindre portioner tidigare och inte allt på en gång blir siffrorna givetvis annorlunda.
Eminence Capital gick över 0,5 procent av aktierna efter den senaste rapporten – den 9 februari när aktien hade backat kraftigt. Det kan man kalla dålig tajming eftersom aktien sedan rekylerat upp kraftigt och på tisdagen nådde 491 kr eller en uppgång på tio börsdagar med 38 procent.
Enligt Holdings beräkningar ligger Eminence Capital därmed 43 procent back på sina blankade aktier, det vill säga att de sålt sina lånade aktier till en betydligt lägre kurs och skulle förlora 43 procent om de köpte tillbaka dem nu. Förlusten kan beräknas till cirka 56 miljoner kr.
Totalt sett har dock de fem förvaltare som tagit blankningspositioner i Fingerprint en positiv avkastning med knappt 1 procent med Maplelene Capital överst med +16 procent och SRS Investment med +15 procent.
Magnus Alfredsson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar