FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

söndag 7 februari 2016

Martini om FPC


Från http://www.kristallklart.nu
”Fingerprint Cards gav så att säga fingret åt belackarna. Bokslutsrapporten stärker synen om att biometriföretaget går mot ett fantastiskt år.” av Ulf Petersson på Dagens Industri. 
”Detta är ett stycke svensk industrihistoria. Du hittar inte många bolag som går från ingenting till miljardförsäljning på ett år. Sedan kan man tycka att mycket är stökigt runtomkring, men att de lyckats med den resan är redan bokfört och klart”, säger Joakim Bornold, sparekonom på nätbanken Nordnet.
”Fingerprint slår förväntningarna i stark kvartalsrapport”, av Olle Aronsson
”Att bolagets goda finansiella ställning är en viktig framgångsfaktor framöver är också viktigt i en sektor där konkurrenterna blivit alltfler samtidigt som prispressen kan innebära en utslagning framöver för dem som inte kommit lika långt som Fingerprint. Det kan ge goda möjligheter att förvärva kompletterade teknik, vilket kan vara avgörande för att behålla en marknadsledande position”, av Magnus Alfredsson på Privata Affärer.
”Siffrorna har fått alla kritiska analytiker på skam, som sagt att Fingerprint Cards är överskattade och att företaget underskattar sina konkurrenter”, av Marie Kennedy på Göteborgs-Posten.
Dagens rapport från Fingerprint Cards överträffade mina, och tillsynes marknadens förväntningar med råge.  Vad som framkom tydligt var att de omtalade konkurrenterna kämpar för att leverera en bråkdel av vad FPC levererar på en endaste dag. I Qualcomms fall så är de inte ens klara med sina fingeravtryckssensorer för massproduktion enligt Jörgen Lantto. 
Rubrikerna nedan är ett axplock från dagens intensiva nyhetsdag – läs själv och skapa dig en egen bild: 

Fingerprint: Intäkter ska öka sekventiellt varje kvartal 2016 – VD

Fingerprint: Kan ligga högre än mål bruttomarginal komm kvartal – VD

Fingerprint: Konkurrensläge oförändrat 4 kv mot tidigare – VD

Fingerprint: Har inte märkt någon avmattning i Kina tidigt 2016 – VD

Fingerprint: Upprepar adresserbar marknad fördubblas 2017 – VD

Fingerprints vd: ”Vi är marknaden”

Detta måste vara århundradets mest omskrivna och spännande bolag att följa. När intäkterna på 1.351 miljoner kronor (105), eller 1,187  %, nås på ett år så hamnar man lätt i fokus för s.k. blankare, vilket kan ge en ganska skev bild om man ser till vad bolaget de facto levererar. Blankare tjänar pengar på om aktiekursen faller, och kursmanipulation i form av vilseledande artiklar i media (Peter Benson), samt oseriösa analyser från diverse privatbanker (ABG Sundal Collier) tjänar deras syfte – tyvärr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar