FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 2 februari 2016

Enda biometribolaget där trenden säger köp

Teknisk analys Denna vecka presenterar vi en sektoranalys av de nordiska fingersensorbolagen, där handeln kännetecknas av hög risk, svängiga kurser och kraftiga rusningar. Ett av bolagen stämplas med köp.

OMX Stockholm 30
OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar fortsatt svag utveckling. Indexet har brutit ned genom det tidigare stödet vid 1 380 punkter, där det nu finns motstånd. Det saknas stödnivåer under dagens kurs.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 30 punkter och det långsiktiga ligger på 45 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 66 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 62 procent.

Samlat är indexet svagt negativt på medellång sikt.
Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Sektoranalys: Fingersensorbolag (slutkurser 1 februari 2016)
Sedan Apple inkluderade fingeravtrycksteknologin i Iphone 5s under 2013 har kursutvecklingen för flera bolag med inriktning på biometrisk identifiering haft gynnsamma kursutvecklingar.
Inte minst Fingerprint Cards har nu en tuff uppgift att försvara sin värdering, i en bransch med ökande konkurrens, efter en uppgång på 1 319 procent under fjolåret. Och den senaste tidens svaga utveckling på de nordiska börserna har också gjort avtryck bland några av de nordiska biometribolagen.
Investtech har denna vecka analyserat fyra nordiska biometribolag vars kurser fallit inför rapportperioden.

Fingerprint Cards
Fingerprint Cards har haft en svag utveckling sedan toppnoteringen på 675 kronor i början av december, något som kan ge en möjlighet till goda ingångskurser. Den stigande trenden är dock bruten vilket indikerar en svagare stigningstakt.

Aktiens genomsnittliga kursrörelse är på 45 procent per månad, de senaste tre månaderna, vilket tillsammans med stora avstånd till stöd vid 213 kronor, och motstånd vid 670 kronor, signalerar en fortsatt volatil kursutveckling, ekvivalent med mycket hög risk.

Riktkurser mellan 850 kronor (Arctic Securities) till 200 kronor (ABG Sundal Collier) och en rad insiderförsäljningar som rapporterats i slutet av förra året signalerar ett fundamentalt osäkert läge kring bolaget.

Bolaget redovisar sin rapport 4/2
Investtechs rekommendation: Neutral


Precise Biometrics
Precise Biometrics ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar en fortsatt positiv utveckling.
Kursen har, i kombination med låg volym, fallit tillbaka mot golvet av trendkanalen vilket ger en möjlighet till goda ingångskurser. Aktien utmanar stödet vid 4,90 kronor vilket bör ge en reaktion upp.

Volymbalansen är positiv vilket betyder att aktien stiger på hög volym och faller på låg volym. Det stärker den positiva trenden på kort sikt.

Aktien har en genomsnittlig kursrörelse på 40 procent per månad, de senaste tre månaderna, vilket innebär att risken är mycket hög.

Bolaget redovisar sin rapport 16/2
Investtechs rekommendation: Köp

Idex
Norska Idex har brutit en stigande trendkanal på medellång sikt och ligger mellan stöd vid 6,80 kronor och motstånd vid 10 kronor. Närheten till stödet signalerar att det finns investerare som anser att aktien är köpvärd på denna nivå vilket kan ge en reaktion upp.

Negativ volymbalans och momentum är ett svaghetstecken men närheten till stödet, och att det är lite motstånd upp till 10 kronor, gör att uppsidan är god och att aktien är köpvärd ur risk/reward-perspektiv.

Bolaget redovisar sin rapport 26/2
Investtechs rekommendation: Svagt köp

Next Biometrics
I samband med att Ola Rollén och Melker Schörlings bolag Greenbridge Partners i oktober köpt in sig i Next Biometrics steg aktien kraftigt och på hög volym. Carnegie, som ansåg att aktien var övervärderad kring 150 kronor, satte en riktkurs på 80 kronor.
Kursen har sedan haft en svag utveckling innanför en fallande trendkanal på medellång sikt. Anmärkningsvärt är att också volymen minskat vilket signalerar att många säljare är passiva och tror på en positiv utveckling i aktien. Nedgången kan därför ge möjligheter till goda ingångskurser.

Kursen har rört sig uppåt den senaste veckan, och brutit den fallande trendkanalen, och samtidigt har volymen ökat. Det är ett sundhetstecken som signalerar att köparna är aggressiva på stigande kurser.
Den positiva volymutvecklingen försvagar den fallande trenden. Det finns även kortsiktigt motstånd vid 114 kronor, så det är för tidigt att rekommendera köp.

Aktien har en genomsnittlig kursrörelse över 40 procent per månad, de senaste tre månaderna, vilket innebär att risken är mycket hög.

Bolaget redovisar sin rapport 23/2
Investtechs rekommendation: Neutral

Adrian Axelsson, analytiker
INVESTTECH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar