FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 2 februari 2016

Arctic räknar med en stark 4 KV-rapport

STOCKHOLM (Direkt) Arctic Securities räknar med att Fingerprint Cards kommer med en stark rapport för det fjärde kvartalet.

Det skriver Arctic i en kommentar inför Fingerprint Cards rapport, som kommer den 4 februari. Arctic har rekommendationen köp (med hög risk) och en riktkurs på 850 kronor för FPC-aktien.

Arctic har höjt sina intäktsestimat för FPC och räknar nu med en omsättning på 1.334 miljoner kronor fjärde kvartalet, vilket skulle ge helårsintäkter på 2.883 miljoner kronor för 2015. Estimaten ligger över Fingerprints egen försäljningsprognos för 2015 om 2.750-2.850 miljoner kronor.

En fortsatt hög fingeravtryckspenetration och antalet sålda telefoner utanför Apple och Samsung under fjärde kvartalet ligger bakom Arctics bedömningar.

Vidare har Arctic också höjt sina estimat för Fingerprints bruttomarginal och bedömer nu att bruttomarginalen kan bli 46,2 procent det fjärde kvartalet.

"Bolaget har fortsatt att pusha för mindre sensorer i marknaden, vilka säljs till en högre bruttomarginal. Dessutom har vi inte sett den väntade konkurrensen materialiseras så snabbt som befarat hittills under 2016", skriver Arctic.

Hittills under 2016 har Fingerprint haft nio nya designwins, vilket kan jämföras med sju aviserade i november och december 2015.

"Detta bekräftar ett högt momentum för bolaget, speciellt eftersom dessa modeller kommer att ha den största effekten för Fingerprint Cards senare än första kvartalet 2016", skriver Arctic.

Arctic tror också att det kan vara möjligt för Fingerprint att ta en högre marknadsandel, med de trender som finns i marknaden, och målar upp ett scenario där FPC:s intäkter 2017 uppgår till 14,1 miljarder kronor.

Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar