FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 11 februari 2016

Fingerprint-chefen väntas komma med tunga nyheter i Barcelona

Nya uppgifter har sipprat ut från Jörgen Lanttos möten med investerare.
I förra veckan levererade den svenska sensor-tillverkaren en urstark rapport - men marknaden gjorde ändå tummen ner och aktien har efter rapporten gått ned med över 10 procent.

De senaste dagarna har Fingerprint-chefen Jörgen Lantto varit på andra sidan av Atlanten för att träffa investerare och analytiker. I lite större bolag är det standard att vd:n den närmaste tiden efter att rapporten har släppts bjuder in till ett antal investerarmöten för att mer i detalj gå igenom statusen i bolaget. Vd:n får, enligt börsreglerna, inte presentera någon information på dessa möten som inte är känd för aktiemarknaden. Men ändå jagar de investerare och analytiker som bjuds in alltid nyanser i vad vd:n säger som kan tolkas som nyheter. 
Med detta i baktanke är det intressant att ta del av vad Jörgen Lantto har kommunicerat under sina investerar-möten i USA.
Enligt en person som var med på mötet väntas bolaget i samband med den viktiga mobilmässan i Barcelona (som startar måndag 22 februari) släppa flera tunga nyheter. Breakits källa uppger att Fingerprint-ledningen talat om ”nya banbrytande sensorer”.
I samband med rapporten redovisades en försäljning det fjärde kvartalet 2015 på 1.352 miljoner kronor. I de investeramöten som varit efter rapporten tolkar deltagare vd:n Jörgen Lantto som att omsättningen kommer vara ännu högre första kvartalet 2016 jämfört med sista kvartalet förra året.
Slutligen noterar en av mötesdeltagarna att Jörgen Lantto nu talar om ”en adresserbar marknad minus Apple”. Tidigare har Fingerprint talat i termer av den ”adresserbar marknad minus Apple och Samsung”. Detta kan tolkas som att Fingerprint är på väg att få även Samsung som kund - vilket skulle vara ett stort genombrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar