FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 3 februari 2016

Nu flockas gamfonderna kring Fingerprint-aktien inför rapporten

Rekordmånga spekulerar i ett ras i aktien, enligt Breakits källor.
Spänningen stiger gradvis inför att Fingerprint Cards på torsdagen kommer med sin rapport för det sista kvartalet 2015. På tisdagsmorgonen släppte det norska analyshuset Arctic en positiv uppdatering av bolagets aktie och spådde att rapporten skulle bli ”mycket stark”.
Men samtidigt har en rad stora internationella fonder positionerat sig för en kraftig nedgång när rapporten offentliggörs. Genom att ”blanka” en aktie går det att tjäna pengar på om kursen går ned och det är precis vad ett 20-tal större institutionella investerare gjort i Fingerprint-aktien.
Enligt Breakits källor har antalet blankade Fingerprint-aktier gått från runt 6 miljoner till över 7 miljoner aktier på knappt två veckor.
”Det går i princip inte att få tag på några aktier alls att blanka nu. De här firmorna har verkligen dammsugit marknaden. Du får betala 30, 40 procent i avgift för att låna Fingerprint-aktier. Jag har aldrig hört talas om så höga nivåer tidigare i någon svensk aktie”, säger en av Breakits uppgiftslämnare.
I praktiken innebär det att drygt 11 procent av alla Fingerprint-aktier nu är utlånade till investerare som hoppas på en nedgång i aktien. Paradoxalt kan det trigga en rusning uppåt i aktien på rapportdagen. Överträffar rapporten marknadens förväntningar och aktien börjar stiga så hamnar de investerarna som blankat aktien i ett trängt läge och måste börja täcka sina positioner.
”Allt annat lika så kommer aktien att flyga extra mycket om rapporten är bra”, konstaterar en hedgefond-förvaltare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar