FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 24 februari 2016

Pressmeddelande 160217 ang FPC utökar säkerheten för fingeravtryckssensorer

Fingerprint Cards utökar säkerheten för fingeravtryckssensorer

Fingerprint Cards (FPC) inför en ny lösning, FPCLiveTouch(TM), som ytterligare förbättrar säkerheten för fingeravtryckssensorer genom sin förmåga att identifiera s.k. spoofs, även kallat fake fingers, d.v.s. försök till id-kapning. Det skapar en ny nivå av säkerhet utan att kräva ytterligare hårdvara och utan att verifieringstiden påverkas. Den nya lösningen är kompatibel med alla lanserade touchsensorer i FPC:s produktportfölj. 
FPC utökar sitt tekniska ledarskap genom att införa FPCLiveTouch(TM), en lösning som tar säkerheten i FPC:s fingeravtryckssensorer till en ny nivå, drivet av ökad efterfrågan på säkra, mobila betalningslösningar. Genom att använda den branschledande bildkvaliteten hos FPC:s fingeravtryckssensorer ökar FPCLiveTouch(TM) säkerheten genom att FPCLiveTouch(TM) kan upptäcka id-kapningsförsök och förkasta sådana försök när användarens identitet verifieras. Detta kan uppnås utan att ytterligare hårdvara krävs eller att verifieringstiden påverkas; vilket möjliggör för FPC:s kunder att kunna erbjuda ytterligare förbättrad, säker och bekväm användarverifikation. 
FPCLiveTouch(TM) lanseras kommersiellt under första kvartalet 2016. Leveranser till ledande kunder har påbörjats och möjliggör för FPC:s kunder att gradvis införa FPCLiveTouch(TM) i sina produkter, vilket ytterligare förbättrar säkerheten i deras erbjudande. 
Jörgen Lantto, VD för FPC, kommenterar: "FPCLiveTouch(TM) är ett resultat från vårt FoU-team som visar sitt ledarskap i den här branschen. FPCLiveTouch(TM) gör det möjligt för våra kunder att ytterligare utöka säkerhetsnivån i sina erbjudanden - utan att kompromissa med bekvämligheten. Vi tar fram den här lösningen genom vårt systemerbjudande som kombinerar vår branschledande bildkvalitet med vår mjukvara och algoritm. Det gör oss övertygade om att vi kan bibehålla vårt tekniska ledarskap även i framtiden."
För mer information, vänligen kontakta:
Jörgen Lantto VD Fingerprint Cards AB (publ), 031-60 78 20, investrel@fingerprints.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar