FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 18 februari 2016

Fingerprints nya sensor kan användas under glas

Börs Fingerprint Cards lanserar en ny sensor som kan monteras under en 
telefons displayglas.

"Ledande smartphonetillverkare har påbörjat utveckling av smartphones där den nya sensorn används. De första kommersiella enheterna förväntas nå marknaden under andra halvåret 2016", skriver bolaget.
När FPC1268 används kan fingeravtryckssensorn täckas av displayglaset som används i smartphones, i den icke aktiva delen nedanför displayen. FPC1268 kan gömmas helt under telefonens displayglas, vilket tillåter fingeravtrycksavläsning utan en separat knapp, skriver bolaget vidare.
Den första versionen av FPC1268 kommer att möjliggöra displayglas på 300 mikrometer, men sensorteknologin som används i FPC1268 gör det möjligt att använda displayglas på upp till 400 mikrometer.
"FPC1268 visar återigen hur vår teknologi utökar gränserna för vad som hittills varit möjligt för fingeravtryckssensorer. Genom att använda FPC1268 kommer smartphonetillverkare att kunna montera fingeravtryckssensorn helt under displayglaset på telefonen, vilket möjliggör ny och innovativ industridesign", säger bolagets vd Jörgen Lantto enligt pressmeddelandet.
"Tack vare den kostnadseffektiva designen i kombination med den smidiga integreringen av FPC1268 och telefonens displayglas erbjuder FPC1268 en mycket kostnadseffektiv lösning för att integrera en fingeravtryckssensor under displayglaset. Vi ser fram emot att se lansering av flaggskeppssmartphones som använder FPC1268 under andra halvan av 2016 och 2017", fortsätter han.
FPC1268 har genomgått omfattande tester och verifiering och prototyper finns tillgängliga för kunder i samarbete med ledande modultillverkare. Den nya sensorn kommer att demonstreras under Mobile World Congress i Barcelona nästa vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar