FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 6 november 2014

Pressmeddelande 140819 ang samarbete med Trustonic.

Trustonic och Fingerprint Cards samarbetar för att tillhandahålla säker biometri för mobiler och surfplattor

Trustonic TEE-teknologi ska säkra FIDO Ready - biometrisk användaridentifiering i smarta enheter.
Trustonic, en ledande leverantör av Trusted Execution Environments (säkra exekveringsmiljöer, "TEE") för smarta enheter, och Fingerprint Cards AB (FPC) meddelade i dag att man inleder ett samarbete för att öka tillgången på FIDO Ready(TM) produkter, en säker biometrisk användaridentifiering för uppkopplade mobiler och surfplattor. Samarbetet berör FPCs touchsensorer FPC1020, FPC1021 och FPC1150 och tillhörande drivrutin som byggts för att användas tillsammans med TEE, Trustonic <t(TM)-base-baserade miljöer. Detta gör det möjligt för OEM-tillverkare av mobila enheter att förkorta integrationstiden samt att erbjuda marknaden användaridentifiering med fingeravtryck och ett säkert gränssnitt ("Secure UI") under hösten 2014 och under 2015 i samband med att OEM-leverantörer lanserar smartphone och surfplattor med touchsensorer. Drivrutinen för fingeravtryckssensorn tillgodoser efterfrågan på en stabil teknik för identifiering och autentisering när användarna nu väljer bland nästa våg av pålitliga tjänster med stort mervärde för mobiltelefoner.
Drivrutinen för FPCs fingeravtrycksensor använder Trustonic TEE för att göra det möjligt att isolera matchningen av fingeravtrycket på hårdvaran och lagra mallen där, utan att kompromissa med önskemålet från OEM-leverantörerna om hög prestanda för applikationsbearbetning och en minimering av den arbetstid som krävs för en integration. Denna maskinvaruinriktade metod för att säkra smarta, uppkopplade enheter gör att man undviker eventuella säkerhetsproblem som kan uppstå då enhetens operativsystem används för att identifiera användaren.
Användaridentifiering med fingeravtryck gör att man inte längre behöver komma ihåg användarnamn och lösenord. Det är en både bekväm och pålitlig lösning som erbjuds åt konsumenter, serviceleverantörer och OEM-tillverkarna genom införandet av biometri och fingeravtryckssensorer på smarta enheter. Prognosen pekar mot en marknadstillväxt på 16,8 procent, motsvarande 14,35 miljarder dollar, fram till 2020[1].
Traditionellt sett har biometriska sensorer utrustats med egna processorer, något som har visat sig bli både dyrt och tidskrävande när produkterna ska ut på marknaden. Eftersom vår ledande TEE-lösning redan är integrerad i mer än 250 miljoner enheter innebär samarbetet med Fingerprint Cards att biometriska sensorer kan användas i nästa våg av uppkopplade enheter. För serviceleverantörer och konsumenter är detta en bekvämare och pålitligare lösning för betalningstjänster och skydd av företagsinformation, säger Ben Cade, VD för Trustonic.
Johan Carlström, VD för FPC, kommenterar:
- FCP är den ledande globala leverantören av kapacitiva touchsensorer och den ledande leverantören av fingeravtryckssensorer i mobila enheter. FPC kan nu hjälpa OEM-leverantörerna att snabbt utveckla en stabil FIDO-kompatibel biometrisk användaridentifiering genom att använda Trustonics branschledande TEE för att skydda vår drivrutin för fingeravtrycksensorn, och på så sätt möta efterfrågan på mervärdestjänster på uppkopplade enheter.
Mer om hur TEE kan autentisera tjänster som mobilbetalning står att läsa om på Trustonics webbplats här, tillsammans med bolagets senaste vitbok: Five Standards for One Way to Pay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar