FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 20 november 2014

Blogginlägg på Redeye 130725.En koreansk artikel avslöjar att Samsung valt Validity Sensors teknik till Galaxy Note 3. Här är mina funderingar.
Redan i samband med Apple:s köp av Authentec ifjol skrev koreansk media att Samsung drabbats av panik angående deras planerade lansering av en serie telefoner med fingeravtrycksläsare. Valde då Samsung, i paniken, att börja samarbeta med Validity, som redan hade gott om referenser tack vare framgångar för deras swipesensor inom laptopsegmentet men saknade en anpassad sensor för mobiler? Eller valde Samsung ett oprövat kort hos Fingerprint Cards som i sin tur helt saknade referensinstallationer inom konsumentelektronik men som satt med en färdigutvecklad swipesensor? Här går det att dribbla med logiken tills John Blund tar över.
Nu rapporterar koreansk media att Samsung planerat att lansera Galaxy Note 3 med Validitys sensor men att mobiljätten i sista stund tvingats skrota sensorplanerna pga för dåligt produktionsutfall vilket också råkar vara fallet hos Apple:s planerade debut med fingeravtrycksläsare i iPhone 5S. Eller kan det vara så att artikelförfattaren dragit egna slutsatser som saknar verklig grund?
När det gäller artiklar som berör kommande lanseringar är de oftast baserade på rykten. Validity visade upp deras teknik under Barcelonamässan där de demonstrerade swipesensorn i en Galaxy S3-telefon. Det är i allmänhet så att när en leverantör av ny teknik, till t ex mobiltelefoner, vill visa upp sig utan referenser(från tidigare installationer inom mobiler) så väljer de att bygga in tekniken i en bästsäljare. Syftet är naturligtvis marknadsföring – att de vill synas tillsammans med den populäraste telefonen. Kan då den koreanska artikelförfattaren ha tagit för givet attGalaxy Note 3 skulle innehålla Validitys sensor pga att sensorutvecklaren visade upp tekniken i en Galaxy-telefon under barcelonamässan och därtill dragit slutsatsen att problemen är desamma som rapporterats från Apple?
Det skulle nämligen samtidigt kunna vara så att Samsung valt Fingerprint Cards linjesensorteknik via CrucialTec:s BTP och att det koreanska paketeringsföretaget ännu inte hunnit säkra upp tillräckligt med produktionskapacitet i deras fabrik i Vietnam, som de påbörjade utbyggnad av så sent som kring årsskiftet då de annonserade att de satsar 25 miljarder KRW i kapacitetsutbyggnad för BTP:n. Med en ny fabrik finns det risk för barnsjukdomar och dessutom står CrucialTec inför utmaningen att de skall producera en ny produkt(BTP:n). Ordrar till vunna design win borde ligga i pipeline men endast ett par har Fingerprint annonserat ut vilket stärker tron om eventuella problem. Kanske CrucialTec endast initialt klarar av att producera till Fujitsu och LG som jag räknar med ligger bakom annonserade ordrar på Fingerprints linjesensorteknik. Därmed finns det skäl att fundera huruvida Samsung nu vill säkra upp sig via en annan leverantör i form av Validity eller ifall Samsung är sugna på Fingerprint Cards om det är Validity som har dålig yield vilket t o m Fingerprint redogjort för i senaste kvartalsrapporten?
Vi vet alltså egentligen ingenting förutom en sak – att världens största tillverkare av smartphones vill ha fingeravtryckssensorer i kommande modeller. Apple, Microsoft och Samsung. Det är en helt okej början!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar