FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 20 november 2014

Blogginlägg på Redeye 130618.

Det ligger nyheter i pipeline från Samsung med möjligtvis samma magnitud som nyheten från Microsoft.
I samband med att Apple ifjol förvärvade Authentec skrev koreansk media att affären orsakat att Samsung hamnat i panik och att huvudkonkurrentens köp av sensortillverkaren riskerade att försena Samsungs lansering av en serie telefoner med fingersensorer, vilka planerades att presenteras med början under innevarande år.
Sedan dess har vi bl a sett patentansökningar som indikerar att Samsung planerar detta och ytterligare har kvarglömt bevis hittats i Galaxy S3 att åtminstone tekniken testats. Dessutom har jag publicerat i mina blogginlägg att Samsung har intentionen att fr o m nästa år integrera fingersensorer i samtliga high end-modeller och t o m i mellanpris-modellerna. Det spekuleras därutöver att Samsung redan i år kommer att debutera med tekniken i Galaxy Note 3. I sådana fall skulle detta kunna vara kopplat till den Design Win som Fingerprint Cards publicerade i mars, angående en kund på en tredje asiatisk marknad, som inte är Kina eller Japan men som betraktas som viktig.
Om vi då blickar mot Apple som alla naturligtvis har ögonen på så ryktades det rätt tidigt om att företaget skulle debutera med fingersensorer i en iPhone under juni. För några veckor sedan publicerades dessvärre uppgifter om att Apple stött på problem med implementeringen av tekniken vilket orsakat en försening av lanseringen som nu estimeras äga rum i slutet av sommaren.
Eftersom Apple uppenbarligen planerade något till juni har givetvis också konkurrenterna förberett sin vapenarsenal till denna tidpunkt, med syfte att undvika att Apple skulle få en millisekunds försprång. Detta bekräftas av Microsoft som nyligen meddelade att de bygger in stöd för fingeravtrycksverifiering i Windows 8.1 och att Fingerprint Cards blivit utvalda att ta fram en touch-sensor för ändamålet, en teknik Microsoft kommer att uppmana OEM-tillverkarna av Windows-enheter att använda. Men även Samsung tycks vara redo att svara på Apple.
Idag publicerades uppgifter(http://www.sammobile.com/2013/06/17/samsung-might-launch-its-anti-theft-feature-for-smartphones-in-july/) att den koreanske mobiljätten om några veckor kommer att presentera deras Anti Theft-strategi avseende smartphones. Syftet är att skydda telefonen då stöld av smartphones är ett stort problem då förutom förlust av själva apparaten ägaren även förlorar sin identitet samt tappar värdefullt innehåll som sparats. Apple uppges exempelvis redan i kommande iOS7 ha en applikation som kallas "Activation Lock" och givetvis talar nu mycket för att fingersensorer kommer att vara en delkomponent i detta, i såväl Apple:s som Samsungs kommande Anti Theft-strategi.
Tror du då att Samsung missat Fingerprint Cards i paniken ifjol då de letade efter en annan leverantör som substitut till Authentec och då förutom Authentec endast FPC hade en färdigutvecklad lanserad fingersensor optimerad för smartphones? En hint ges i Q3-rapporten då FPC skrev att ett par av industrins absoluta giganter nu testar deras teknologi. Om några veckor vet vi mera..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar