FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 11 november 2014

Pressmeddelande 140519 ang förvärv av Anacatum Design.

Fingerprint Cards förvärvar Anacatum Design

Fingerprint Cards (FPC) har förvärvat samtliga utestående aktier i Anacatum Design AB (Anacatum), ett Linköpings baserat bolag specialiserat på tekniklicensiering och ASIC-utveckling. FPC har tidigare meddelat att man har haft licens på Anacatums branschledande analog-digital-omvandlarteknik (ADC) och använt de utvecklingstjänster inom ASIC som Anacatum tillhandahåller för att utveckla FPCs touch- och linjesensorer.
Anacatum är from idag ett helägt dotterföretag till FPC. Parterna tillkännager inte köpeskillingen för Anacatum.
Johan Carlström, VD, kommenterar:
- Det här förvärvet ger FPC tillgång till ledande teknik som ytterligare kommer att stärka vårt innehav av immateriella rättigheter. Dessutom får FPC tillgång till ledande utvecklingskompetens inom analog IP och ASIC, och genom att integrera Anacatums utvecklingsteam med FPC kommer vi ytterligare att öka takten i utvecklingen av branschens mest ambitiösa portfölj av touch- och linjesensorer för mobilindustrin. Vi ser fram emot att välkomna Anacatums medarbetare till FPC-teamet.
Lars-Erik Nordell, styrelseordförande för Anacatum, kommenterar:
- Det är glädjande att se Anacatum ta det här steget. Med sin ledande teknik och sitt ytterst kompetenta teknikteam kommer Anacatum att bli ett viktigt tillskott till FPC. Som det globalt ledande bolaget inom biometriska fingeravtrycksensorer kommer FPC att bli en perfekt hemvist för Anacatums teknik och anställda.
Rolf Sundblad, CTO och VD på Anacatum Design AB, kommenterar:
- Det här förvärvet innebär fortsättningen på det starka samarbete som FPC och Anacatum har haft ända sedan Anacatum grundade samt början på en ny fas där Anacatum integreras i FPC. Vi tar med oss vår patenterade ADC-teknik till FPC tillsammans med ett team med skickliga tekniker och ingenjörer, och vi ser verkligen fram emot att fortsätta  utveckla ledande teknologi när vi nu blir en del av FPC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar