FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 5 november 2015

Torsdagen präglades i hög grad av FPCs rapport

STOCKHOLM (Direkt) Starten på torsdagen präglades i hög grad av Fingerprint Cards rapport som släpptes på morgonen och sentimentet i inledningen av handeln återspeglade också bolagets starka utveckling under tredje kvartalet och vad som förväntas under innevarande fjärde kvartal.

Fingerprint Cards lämnar dock marknaden i ovisshet kring fortsättningen och avstår helt i detta skede från att lämna någon prognos eller initial bedömning om 2016. Det dröjer till december innan det kommer, enligt bolagets ledning.

Aktien inledde med uppgång till 508 kronor innan trenden vände ned och vid 11-tiden var kursen nere på 463 kronor, alltjämt upp (+1,7%) från onsdagens stängning på en i övrigt vikande börs. OMXS30 var samtidigt ned 0,2 procent.

ETP-aktörernas positionering var då 70 procent för nedgång i aktien.

Fingerprint Cards var även denna morgon på topplistan över mest handlade underliggande, men inte längst upp. Där återfanns i stället Volkswagen som handlades med en marknadstro som andades optimism. Nära 80 procent av handeln med VW som underliggande visade denna uppfattning.

ETP-handeln i Fingerprint Cards har begränsats av tillgång på instrument, inte minst efter att många slagits ut under den senaste tidens kraftiga volatilitet i aktien.

Vontobel har meddelat att de nu avser att ge sig in i Fingerprint med bullcertikat x2 och x3.

I torsdagens ETP Direkt ägnas en hel del tid åt Fingerprint Cards. Medverkar gör även C-G Gyllenram från Tradingportalen samt Tobbe Rosén från Vinnarbyrån.

Länk till dagens ETP Direkt:

https://www.youtube.com/watch?v=NyWBUczWSR0

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar