FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 5 november 2015

Precise Biometrics vd Håkan Persson om FPC

STOCKHOLM (Direkt) Precise Biometrics vd Håkan Persson understryker att det faktum att storkunden Fingerprint Cards utvecklar egna algoritmer inte är något nyhet för bolaget.

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

"Givetvis är FPC storkund, men det finns ingen exklusivitet. Vi måste säkerställa bästa lösningen. Vi ska vara medvetna om att FPC utvecklar mjukvara. På algoritmsidan kan vi inte påverka, bara vi levererar så bra vi kan göra", säger han om det teoretiska hotet om att Fingerprint Cards kan ta över delar av Precise Biometrics verksamhet.

"Vi diskuterar leveranser till FPC för olika sensorer. Vi kan bara ha diskussioner om vad vi ska göra", säger Håkan Persson.

Hur viktiga är Fingerprint Cards för ert bolag just nu?

"Just nu är de jätteviktiga, de har en väldigt stor framgång i marknaden. Men vi har avtal med fler hårdvaruttillverkare; Synaptics, Silead, EMC, JP Sensor och Cypress", säger Håkan Persson.

Hur trygga är ni med samarbetet med Fingerprint Cards?

"Vi har ju en ständig kontakt med FPC om vad vi ska leverera till dem. Vi är trygga i vår teknologi. FPC nyttjar den, och det är väl i sig en kvalitetsstämpel", säger Håkan Persson.

Precise Biometrics aktie föll i samband med att Fingerprint Cards höll sin rapportkonferens på torsdagen. Omkring klockan 14.20 var aktien ned drygt 8 procent och var den tredje mest omsatta för dagen.

David Djuphammar +46 8 5191 7913
Nyhetsbyrån Direkt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar