FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 19 november 2015

LG närmar sig egen betallösning för mobiler

Elektronik- och mobiltillverkaren LG uppger att de planerar att under nästa månad lansera ett betalningssystem för mobiler. Det skriver Korea Times.Redan i oktober blev det i samband med lanseringen av flagskeppsmobilen V10 klart att LG hade planer på ett eget betalsystem under utveckling, något som kommer att kombineras med modellens fingeravtrycksläsare.

Lokala källor gör gällande att LG planerar att inleda samarbete med Sydkoreas största betalkortsföretag Shinhan Card och KB Kookmin Card. LG har bekräftat att avtal är aktuellt, dock utan att namnge något företag.

Det är ännu inte klart exakt vilken teknologi LG kommer att använda sig av, om det likt Apple är NFC eller den Samsung använder sig av, under namnet MST, som tillåter bredare kompabilitet med betalterminaler.

- Samsung Pay får allt bredare acceptans och fler och fler använder sig av tjänsten. Det kommer att bli tufft för LG att kunna sticka ut under en period då branschen blir allt hårdare, säger den lokala analytikern Noh Geun-chang.

http://www.koreatimes.co.kr/www/news/tech/2015/11/133_191280.html
Gustav Skogh 
Nyhetsbyrån FinWire 
gustav.skogh@finwire.se
twitter:@finwire

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar