FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 19 november 2015

Samsung väntas lansera budgetmobiler med fingeravtryckssensorer & Samsung Pay

Samsung planerar att släppa även billigare mobiler med funktioner som normalt sett bara återfinns i premiummodeller. Det rör sig om bolagets egna betaltjänst Samsung Pay och fingeravtryckssensorer, enligt källor till Korea Herald.


Samsung planerar att inkludera fingeravtryckssensorer i budgetmodeller av smartphones, uppger en branschkälla.

I dagsläget är det främst Samsungs dyrare telefoner, inklusive Galaxy S-serien, Note och A-serien, som innehåller fingeravtryckssensor.

Tidningens källa menar att det största hindret för att införa sensorer i billigare modeller är priset. Samsung uppges dock jobba för att få in sensorer och andra premiumfunktioner även i sina budgettelefoner.

Samsung har en stark ställning i många tillväxtländer och där är det just budgetlurar som är av största vikt. Enligt Strategy Analytics är bolaget i topp i 14 av 15 tillväxtmarknader, däribland Indonesien, Turkiet och Egypten. I flera av länderna är marknadsandelen mellan 40 och 50 procent.

Samsung har tidigare uttalat att den egna betaltjänsten ska expanderas till fler enheter. Samsung Pay väntas bli tillgängligt i telefoner i både budget- och medelprissegmentet under det första halvåret 2016.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar