FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 11 november 2015

Precise avtal med tillverkare kan ge olika mycket-VD

STOCKHOLM (Direkt) Precise Biometrics avtal med de olika sensortillverkarna kan variera vad gäller hur stora ersättningsnivåer som går till bolaget.

Det säger bolagets vd Håkan Persson till Nyhetsbyrån Direkt.

"Avtalen kan skilja sig åt från aktör till aktör, även om det i grunden är en mindre licensavgift och sedan royaltybetalningar. Men nivåerna kan vara olika", säger han.

Håkan Persson bedömer att tillväxten för fingeravtrycksverksamheten kommer att fortsätta, men vill inte säga någonting om i vilken takt intäkterna kan väntas växa för Precise Biometrics del.

"Under andra, tredje och även fjärde kvartalet har vi sett en väldigt stark tillväxt, inte minst från samarbetet med Fingerprint Cards. Ännu är det relativt få telefoner som har fingeravtrycksläsare och vi bedömer att tillväxten fortsätter. Sedan är det svårt att säga hur långt och i vilken omfattning".

Många anser att det är svårt att räkna på era intäkter, på grund av oklarheten om hur höga priser ni tar ut?

"Jag kan förstå om man tycker det är svårt att räkna. Vi arbetar med flera tillverkare och vill inte avslöja priserna. Men vi kan ta till oss och se om vi kan bli tydligare", säger Håkan Persson.

Fingerprint Cards har meddelat att de framöver kommer att bli mer selektiva i att rapportera om nya telefoner där bolagets sensorer ingår. Detta kommer att påverka nyhetsrapporteringen även för Precise Biometrics, enligt Håkan Persson.

"Fingerprint har sagt att de inte ska rapportera varje telefon utan samla upp flera, och eftersom de är tongivande för nya enheter får vår rapportering följa det", säger han.

Också vad gäller utvecklingen för bolagets andra affärsområde, Mobile Smart Card Solutions som består av Tactivo-produkterna, säger Håkan Persson att han är nöjd med utvecklingen. Inte heller här vill han dock kommentera hur tillväxten kan komma att se ut.

Vissa har dömt ut Tactivo?

"Det är olyckligt. Tactivo har tagit lång tid att få fram och bli möjligt att köpa, och vi ser nu att paketeringen kommer på plats. Det är svårt att säga hur stora ökningarna blir men det finns en tydlig positiv trend", säger Håkan Persson.

Har du någon kommentar om den kritiska analysen i Dagens Industri i går, där aktien säljrekommenderades med riktkursen 1 krona?

"Jag kan inte kommentera kursen eller hur marknaden värderar vårt bolag. Vi försöker göra sakerna rätt och så här långt har vi lyckas ganska bra. Sedan får börsen värdera det".

Strax efter klockan 11 noterades Precise aktie drygt 12 procent ner.

David Djuphammar +46 8 5191 7913
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar