FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 11 maj 2016

Fingerprint lyfter på vidgade vyer

Fingerprint Cards lanserar produkten FPC-BM som är en "komplett biometrisk modullösning med en kompakt formfaktor", enligt ett pressmeddelande. Börsexperten Jonas Olavi är nyfiken och aktien lyfter.

Med modulen kan bolagets fingeravtrycksteknologi användas för en rad nya applikationer, inom områden som passersystem, industri, medicinteknik, fordonsindustri samt sakernas internet.
"FPC-BM kompletterar FPC:s befintliga utbud av inbyggda lösningar och är kompatibel med de populära touchsensorerna FPC1020 och FPC1021 samt den välkända sensorn FPC1011", skriver bolaget som även betonar att FPC-BM lämpar sig för krävande industrimiljöer samt för alla väderleksförhållanden.
"Det blir ett spännande år", spår Jonas Olavi i Börsmorgon efter beskedet från Fingerprint.
Produkten är för närvarande i slutskedet av kommersialiseringsfasen och kommer att vara färdig för massproduktion under andra kvartalet 2016. De första kommersiella applikationerna med FPC-BM förväntas under tredje kvartalet 2016.
"I och med introduktionen av den biometriska modulen FPC-BM visar FPC ett fortsatt engagemang för att utöka antalet användningsområden inom samtliga marknadssegment för våra sensorer, mjukvara och teknologi", säger vd Jörgen Lantto enligt pressmeddelandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar