FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 7 april 2016

Ner för ZTE

STOCKHOLM (Direkt) Det kinesiska telekombolaget ZTE backade kraftigt när handeln i bolagets aktie återupptogs efter ett långt handelsstopp. Under stoppet har ZTE meddelat en rad negativa nyheter och aktien tappade på torsdagen som mest 16 procent.

ZTE:s aktier har varit handelsstoppade sedan i början av mars, då det framkom att bolaget anklagats för att ha brutit mot amerikanska handelsregler. Enligt uppgift ska ZTE ha satt upp flera skalbolag i syfte att kringgå handelssanktionerna mot Iran.

På onsdagen meddelade ZTE att den utredning som pågår kan resultera i såväl straffrättsliga åtgärder som böter, och att det är för tidigt att uppskatta den finansiella påverkan på bolaget.

En annan negativ nyhet var att ZTE:s försäljning och nettoresultat för 2015 blev lägre än bolaget trodde så sent som i januari. Nedjusteringarna beror enligt bolaget på exportrestriktioner som införts av amerikanska myndigheter.

Slutligen gör bolaget också en omstuvning i ledningen: tre höga chefer byts ut och företagets teknikchef, Zhao Xianming, utses till ny vd.

ZTE:s systemverksamhet konkurrerar bland annat med Ericsson. Företaget är genom sin mobiltillverkning också kund till bland andra Fingerprint Cards och Precise Biometrics.

David Djuphammar +46 8 5191 7913
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar