FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 7 april 2016

Er Fingerprint Cards ved at blive en ”normal” aktie?

Det er naturligvis svært at leve op til sidste års forrygende kursstigning på 1500 pct., men hvem skulle have troet at Fingerprint Cards skulle gå hen og blive nærmest kedelig i 2016? 
Siden uroen i starten af året, hvor alle aktiemarkeder tog nogle store ture, har Fingerprint Cards’ aktiekurs holdt sig inden for et snævert interval mellem 440 og 490 (snævert i forhold til kursbevægelserne sidste år). 
Ikke blot volatiliteten, men også omsætningen er faldet markant i forhold til tidligere, om end Fingerprint Cards fortsat er blandt de allermest omsatte aktier på børsen i Stockholm.
På et område er Fingerprint Cards dog ikke blevet normal. På trods af at aktien målt på markedsværdi nu er en af de største i Sverige og en del af eliteindekset OMXS30, er der kun fem analytikere, der følger aktien. 
Den seneste, Saxo Bank, meldte sig på banen i sidste uge med en ”analyse” på blot 25 linjer, hvilket ikke desto mindre var tilstrækkeligt til at få kursen til at stige med 5 pct. på en dag – muligvis et tegn på at mange derude er parate til at sætte kursfesten i gang igen.
Spændet i vurdering fra den mest positive til den mest negative analytiker er desuden usædvanligt stort. Højeste kursmål er 850, mens det laveste er 200. Aktien ligger i dag i kurs 479, så uanset hvem af de to der får ret venter der en rutsjebanetur forude.
Mere normalt er det at Fingerprint Cards møder stigende konkurrence. Virksomheden har fortsat et forspring og en global markedsandel på 45 pct., men konkurrenterne udvikler også nye produkter og investerer i forøget kapacitet, hvilket kan presse prisen i fremtiden. Ledelsen er dog optimistisk og ser mulighed for helt op til en tredobling af salget i år og yderligere en fordobling næste år. 
Periodemeddelelsen for 1. kvartal udsendes 28. april og vil give en god idé om muligheden for at realisere ledelsens ambition. En opjustering er ikke utænkelig, selv om det er tidligt på året. Ugen efter er der generalforsamling hvor et forslag om tilbagekøb af aktier ventes vedtaget. Der tales om beløb på helt op til 6 mia. svenske kroner, hvilket uden tvivl vil have en positiv effekt på aktiekursen.
Steen Bech Andersen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar