FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

lördag 2 april 2016

Medias bevakning av FPC

Av KTAngel på Avanzas forum

”Om man ska tro på det som står i tidningarna och vad ”experter” säger, låt oss säga från bara två år tillbaka, så skulle man tro att:
– Biometri aldrig kommer att slå det är bara en gimmick att öppna telefonen med
– Om Biometri slår så kommer det inte vara fingeravtrycksensorer
– Om det ändå är fingeravtryck som slår så är det inte FPC som kommer att stå i rampljuset de är för små
– Om det ändå är ett litet företag och inte Synaptics som levererar så är det IDEX
– Om det inte är IDEX så är det NEXT
– Om det inte är IDEX eller NEXT så kommer det finnas flera hundra konkurrenter på samma marknad som inte kommer att finnas för att det är en gimmick. (Stolle-Per)
– Att FPC skulle leverera vinster som försvarade en aktiekurs på 50 kr är lika trovärdigt som att tomten skulle landa på ditt hustak.
– Att JC har ljugit ihop estimat för egen handel i aktien.
– Att slutet är nära för FPC för att VD är oärlig.
– Att det är upp till bevis varje kvartalsrapport oavsett vad som bevisats tidigare.
– Att om tomten landar på hustaket så är det ytterst temporärt då Goodix kommer att ta stora delar av kinamarknaden
– Och om det inte är Goodix så kommer Qualcom med sin supersensor, som förutom att läsa fingeravtryck kan bota cancer och kan agera krockkudde om du håller telefonen i handen när du blir påkörd (Jag överdrev lite här men som det låtit i media så kan man tro att vilken skit som helst QC snyter ut så kommer det automatiskt betyda att det är bättre än FPC:s)
– Att Priset på sensorer kommer att bli så lågt att det inte är värt att sälja sensorer.
– Om priset inte sjunker så lågt att det inte är lönsamt så kommer konkurrensen att få marginalen att sjunka drastiskt
– Om marginalen inte sjunker drastiskt så kommer den att göra det när konkurrenterna kommer.
– Att fingerprint har tagit så stor marknadsandel var för att de var först. (Märk väl att här glömmer man bort att Synaptics var först med SS och att FPC skulle bli utkonkurrerade av både IDEX och NEXT)
– Om marginalen trots allt ökar så är det för att konkurrensen inte har kommit än.
– FPC borde vara värda runt 25 kr.
– Kinesiska copycats kommer översvämma marknaden
– FPC har sin kassa i Kina
– Alla är förbryllade att det inte blev någon utdelning. (Mest för att det förstörde blankarnas och medias planer att kunna svartmåla JC och Lantto med att säga att de knycker vinsten men tji fick de)
– Att nu kommer konkurrensen för att en anonym person i Synaptics monter sade att de satsar på Kina nu. Vi har skitit i den marknaden tidigare eftersom den är så obetydlig.
– Att nu kommer konkurrensen för att Goodix VD sade att de kan öka kapaciteten till 20% av totalmarknaden om de bara vill men vi har skitit i allt vad marknadsandelar och vinster heter för vi har fokuserat på våra kunder, som f.ö. gått över till FPC.
– Att nu kommer konkurrensen för att QC kanske kommer snart med sin sensor som kan läsa genom barsebäcks skyddsväggar.
– Att selfiebetalning kommer att vara smidigare och konkurrera ut FPS betalning.
– Att brutal konkurrens väntar FPC baserat på Martins hittepåmintervjuer.
– Att kanske, möjligtvis så kan det vara så att att Huawei går över till en sämre sensorlösning gissar jag som lägger ner tid att analysera aktier men som trots mina ansträngningar på att analysera (gissa) presterar sämre än index under samma tidsperiod.
Jag reagerade på en annan sak som stod i SVD och som har stått så många gånger i media:

”Det haussade företaget Fingerprint Cards”
Jag tror fan att Eniro har fått bättre publicitet än vad FPC har fått. Var är FPC haussat? Visa mig!
Trots allt detta och allt skit med anklagelser hit och anklagelser dit och hot om konkurrens så levererar FPC fler sensorer och större samarbeten än någonsin och trots att ekosfären har svårt att greppa att denna marknad växer snabbare än någon annan just nu så kom värderingen på sin plats till slut och hela etablissemanget stod som fågelholkar, precis som vid Q4-rapporten och precis som efter Barcelonamässan.
Jag slår vad om att belackarna satsade på att någon annan lur skulle vara utrustad med en sensor som inte var FPC men återigen gick de bet och fick skicka Martin att intervjua påhittade, förlåt jag menar, anonyma personer bara för att ABG ska ha någon chans att överhuvudtaget kunna komma med någonting.
Man kan tro att FPC bara råkade snubbla över en sensor som de, genom en lyckosam tillfällighet, bara kunde massproducera och att det var tur att de hittade sensorn i skogen och ingen annan har hittat någon av de miljoner sensorer som finns utspridda lite här och var. För att alla vet att de andra sensorerna som ligger och skräpar är sååååååå mycket bättre än FPC:s.
Fan är det frågan om!!???
Går folk fortfarande på detta!!?? Jag håller med JC, kan ni för fan inte räkna!!??
Hur många gånger får man analysera (gissa) fel innan man har tappat trovärdigheten?
Hur många gånger ger man plats åt fullständigt bisarra personer som bevisligen haft fel från start?!?!
Jag vill i min tro på det demokratiska samhället tro att källkritik är en del av journalistutbildningen men här publiceras rykten och faktafel utan granskning eller enkla motfrågor. Total avsaknad av kritiskt granskande är vad jag upplever.
Ja, jag vet vad Trollhären kommer att säga nu, ”det är precis vad de gör granskar kritiskt det är bara ni i sekten som inte fattar”. Nej de granskar inte kritiskt.
Allt negativt, ALLT kablas ogranskat ut som sanningar. Även positiva saker som att VD tecknar alla sina optioner till aktier skall framställas som suspekt. T.o.m. Barcelona framställdes som om konkurrensen kommer att vara brutal när allt pekade på att FPC kommer att behålla sin ledande position. Detta är en kamp mot klockan och det fanns mycket blankarna tillsammans med sammansvurna media har hoppats på, (börskollaps, sämre Q4 rapport, utdelning, konkurrenter under CES, att Stolle-Per ska få gehör, konkurrens vid Barcelona, att deras andra sköka till analytiker ska få gehör, att mediasekten ska få gehör etc.
FPC har gått strålande genom dem. Hur många saker som finns kvar som kan spela blankarna i händerna har jag svårt att svara på men det jag säkert vet är att ju längre tiden går och ju färre aktier de får billigt desto svårare blir det.
Ett par saker kan jag komma på:
Brexit kan ge dem en chans att komma undan om de vågar hålla sig kvar så länge.
Att någon konkurrent kommer med NÅGON telefon, men det borde inte utlösa någon nämnvärd försäljning eftersom det redan ingår i prognos, som för övrigt inte ens är diskonterad i dagens aktiepris.
Jag tyckte inte att det såg ut som någon panikförsäljning alls idag. Tvärtom tyckte jag att det såg ut som ett rent manipulationsförsök och att många handlade när aktierna vräktes ut.
FPC går så oförskämt bra att man måste köpa minst 2 analytiker, ha flera journalister som hittar på saker och skriver andras hitta på för att ens kunna skriva något dåligt om bolaget.
God natt”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar