FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

lördag 30 april 2016

Fingerprints vd: Går inte att blunda för kineserna

Biometribolaget Fingerprint Cards levererade intäkter som underträffade marknadens förväntningar.
"Det verkar som att analytikerna hade räknat med en något annorlunda produktmix", säger vd Jörgen Lantto till Di.
1 MÅNAD
2016-03-29 - 2016-04-29
FING B8,19%481,00
Annons:
Fingerprint Cards intäkter uppgick till drygt 1,5 miljarder kronor. Jämfört med motsvarande kvartal förra året är det en ökning med 966 procent och sekventiellt en ökning på 10 procent.
Men analytikerna hade väntat sig mer. Fingerprint Cards har tidigare lämnat en intäktsprognos med intervallet 7-8,5 miljarder kronor för helåret 2016. Intäkterna som bolaget rapporterade på torsdagen motsvarar en årstakt på 6 miljarder kronor.
Jörgen Lantto säger att det första kvartalet är säsongsmässigt svagt men påpekar att Fingerprint Cards också sålt en högre andel mindre sensorer än vad analytikerna räknat med. De mindre sensorerna ger ett lägre genomsnittligt försäljningspris men samtidigt en högre bruttomarginal.
"Långsiktigt går trenden mot mindre sensorer. Men från kvartal till kvartal kan det vara skillnader som är svårförutspådda. Därför vill vi inte ge några prognoser om hur den här försäljningsmixen förändras kvartalsvis", säger Jörgen Lantto.
Fingerprint Cards har också en välfylld kassa. En konsolidering i marknaden pågår och Jörgen Lantto utesluter inte att Fingerprint Cards gör förvärv i framtiden.
"Det är en möjlighet som vi inte utesluter", säger Jörgen Lantto samtidigt som han betonar att det i dagsläget inte finns konkreta planer på det.
Fingerprint Cards räknar med en adresserbar marknad (marknaden exklusive Apple) på 600 miljoner enheter för 2016. För Fingerprint Cards är den kinesiska marknaden en nyckel.
"Det går inte att blunda för att de kinesiska leverantörerna växer snabbt och så länge de använder våra sensorer är det självklart väldigt välkommet. Tittar vi på leverantörer utanför Kina som lanserar smarta telefoner med fingeravtryckigenkänning väljer många oss", säger Jörgen Lantto.
Fingerprint Cards arbetar för att växa sin affär utanför smarta telefoner genom till exempel smarta kort till datorer. Där har man ett strategiskt samarbete med norska bolaget Zwipe som fortsätter.
"Vi räknar med en kommersiell lansering av smarta kort under 2016", säger Jörgen Lantto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar