FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

måndag 10 oktober 2016

Huawei sägs börja med dual sourcing

STOCKHOLM (Direkt) Den kinesiska Fingerprint Cards-kunden Huawei sägs ha börjat med så kallad dual sourcing, användning av fler än en leverantör, kring fingeravtryckssensorer.
Det skrev Carnegie på onsdagen i ett kundbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.
Uppgifterna baseras på en förhandstitt av en artikel i nyhetssajten Digitimes, som enligt vad Carnegieanalytikern Håvard Nilsson säger till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen var på väg att publiceras när Carnegie skrev sitt kundbrev.
De nya leverantörerna till Huawei sägs vara Goodix och Silead, två kinesiska bolag.
Det var väntat att Huawei så småningom skulle starta med dual sourcing, skriver Carnegie, och påpekar att det inte är bekräftat via offentliga kanaler.
Det här borde bidra till konkurrenspress på marginaler eller marknadsandelar, heter det sedan, och banken påpekar att Fingerprint Cards-sensorerna högst sannolikt fungerar bättre än konkurrenternas på marginalen, men det är tveksamt om de är så mycket bättre att det rättfärdigar en betydlig premie på genomsnittligt försäljningspris.
Carnegie har sedan tidigare en säljrekommendation på Fingerprint Cards. Banken anser att konsensusestimaten inför biometribolagets bokslutskommunik och inför nästa år är för höga, och att det föreligger risk för prognossänkning i den niomånadersrappor som publiceras den 27 oktober.
Martin Lindgren +46 8 5191 7920
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar