FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

måndag 10 oktober 2016

Analytiker: Verkligen på tiden att Carlström går

Förre vd:n Johan Carlström lämnar jobbet som affärsutvecklare på Fingerprint Cards. ”Det är verkligen på tiden”, säger en analytiker som följer bolaget.

Storägaren Johan Carlström tvingades 2015 lämna vd-posten på Fingerprint Cards efter misstankar om insiderbrott. Han hade då varit vd i bolaget sedan 2009.
I stället fortsatte Johan Carlström arbeta med titeln affärsutvecklare. Ett jobb som han nu får lämna.
”Jag tycker det här är positivt”, säger en analytiker som vill vara anonym.
Analytikern pekar på att Johan Carlströms nya roll varit otydlig, och han har fortsatt framstå som en ledare för bolaget. Ett exempel är spekulationerna om att det skulle varit Johan Carlström som låg bakom att tidigare vd Jörgen Lantto i somras fick sparken.
”Det kommer hela tiden saker kring honom och hur han uttalar sig kring bolaget, och det har inte varit bra”, säger analytikern.
Fingerprint Cards bolagsledning försöker att tvätta bort stämpeln av spekulationsaktie och arbetar för att svenska och utländska placerare ska få tilltro till bolaget. Det arbetet har skadats av Johan Carlström uttalanden och det faktum att han är misstänkt för insiderbrott och sedan fredag också polisanmäld för förtal.
”Det har inte varit bra för bolagets renommé. Jag är den första att applådera att han lämnar bolaget”, säger analytikern.
Johan Carlström har sagt att han ska fortsätta arbeta för Fingerprint Cards i rollen som ”aktiv huvudägare”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar