FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

måndag 13 juni 2016

Apples försäljning väntas minska

Apples försäljning av iPhone kommer att minska i år vilket blir första gången för produkten vars första modell lanserades 2007. Enligt en källa hos en av Apples största leverantörer väntas de totala leveranserna uppgå till mellan 210 och 220 miljoner enheter i år, vilket innebär en nedgång med 8,6 procent jämfört med 2015. Det rapporterar Nikkei Asian Review på måndagen.Enligt personen ska Foxconns ordförande Terry Gou sagt till de anställda att efterfrågan på iPhone kommer att fortsätta vara svag tills åtminstone i början av nästa år. Foxconn har avböjt att kommentera uppgifterna.

Foxconn tillverkar cirka 70 procent av samtliga iPhones som säljs globalt.

Tidigare har även väl ansedda analytikern Ming-Chi Kuo på KGI Securities indikerat att iPhone-försäljningen faller i år. Han är dock ännu mer pessimistisk och menar att försäljningen kan falla mellan 11,6 och 18 procent.

Kuo pekar ut flera orsaker till ett svagt 2016 för Apple. Dels väntas nya iPhone SE ha liten påverkan på bolaget som helhet, även om estimaten höjs från 12 till 18 miljoner levererade enheter. Vad som är värre är dock att Kuo menar att kommande iPhone 7 inte väntas erbjuda särskilt många attraktiva uppdateringar som säljargument. Kuo menar att iPhone nu behöver en visuell ny design och nya innovativa funktioner för att locka konsumenterna.

Kuo har historiskt varit träffsäker i sina prognoser kring Apple, både kring siffror och nya produkter och modeller.

Av: Finwire/Affärsvärlden
Mejla reportern 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar