FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

fredag 3 juni 2016

Bra inlägg ang byte av VD

Av Tixie på Avanzas forum:

Lantto kom till ett dukat bord och gjorde det bra. Jag tror däremot att CF är spjutspetsen som kommer förändra FPC från en Fingerprintsensortillverkare till världens främsta säkerhetslösningsföretag. Säkerhet behövs för alla företag i alla branscher och framför allt inom det snabbt växande antal uppkopplade devices. Jag tror det är svårt för många att förstå vilken resa vi är med på, vi är inte bortskämda med svenska exempel inom den här kalibern. 

Till skillnad från merparten stora kritiker här anser jag att styrelsen har gjort helt rätt. Man berättar inte månader i förväg att en VD ska bli utbytt, det påverkar ju både prestation och i vissa fall även lojalitet. Räkna alltid med att du kan få gå på dagen. Det är bland annat det som du är så snuskigt välbetald för. Så Lanttos eventuella ego kanske har fått sig en knäpp men han blir belönad på ett sätt endast ett fåtal av världens människor blivit. Han repar sig.

Styrelsens uppdrag är att säkerställa långsiktig god tillväxt och avkastning för oss aktieägare och då har denna, nästan obehagligt rutinerade och kompetenta samling människor, ansett att ett VD-byte är en nyckel. Snacka om att ligga i framkant och ha en offensiv strategi. Detta gillar jag mest av allt med FPC, man agerar så osvenskt och jantebefriat, inte rullar man tummarna utan man arbetar aktivt för att bygga ett världsledande företag inom flera områden.

Jag tror JC är den verkliga nyckeln till FPCs storhet. Denna mannen är en visionär av sällan skådat slag och han har odlat det som Lantto fått skörda. Att han dessutom twittrar är ett roligt inslag inen digital värld där alla väl förväntas sprida sina åsikter? Jag tar tacksamt emot det. 

Många som även gnäller på bristen av information från bolagets sida. Vilket pipande, man blir trött. Det är för fan värre här än på militanta PMS-aktivisters årsmöte! Bolaget kan naturligtvis inte bemöta varje artikel/anatytikerkommentar i tid och otid, att ha en sådan strategi hade varit en risk i sig. Man gör det man ska. Det verkliga problemet för er som äger aktien på kort sikt är traders och blankare. Dessa skapar volatiliteten. Man får utgå från att bolaget avser att skapa långsiktigt god procentuell avkastning - vad som sker på daglig basis är irrelevant och inte heller något man kan styra över. Finns det misstanke om manipulation är det andra instanser som ska ta sitt ansvar och agera dvs FI, EBM och Nasdaq. 

Och avkastning, det har bolaget lyckats rätt bra med att ge sina långsiktiga aktieägare va? Eller vad säger du Kråkan? ;-)

Fingerprint Cards... Det världsledande företaget inom digital säkerhet, identifiering och verifiering. Inte Google, inte Microsoft, inte Apple, inte SS, inte Visa, inte Gemalto - Utan svenska Fingerprint Cards, landets nästa stora stolthet. Ha lite perspektiv på kursen, ligg lång och vi alla kommer få en grymt fin avkastning!

1 kommentar:

  1. eToro is the #1 forex broker for newbie and advanced traders.

    SvaraRadera