FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 15 mars 2016

Mastercard fortsätter att samarbeta med flera bolag

STOCKHOLM (Direkt) Mastercard fortsätter att samarbeta med flera bolag verksamma inom fingeravtryckssensorer.Det uppgav Jane Khodos, talesperson inom säkerhet på Mastercard, till Nyhetsbyrån Direkt på fredagskvällen, apropå mediauppgifter och läckta bilder som antydde att Mastercard skulle samarbeta med den norska Fingerprint Cards-konkurrenten Idex.

Vi samarbetar med åtskilliga partners inom fingeravtrycks-/biometri på kort-teknologi. Utvecklingen går bra men för närvarande har vi inget ytterligare som vi vill avisera. För närvarande fokuserar vi på onlineautentiseringsteknologi via Mastercard Identity Check, skriver Jane Khodos i ett mail.

Mastercard Identity Check är en teknologi med vilken man kan bekräfta näthandelsköp via sin mobiltelefons kamera eller fingeravtryckssensor, som Mastercard presenterade vid Mobile World Congress-mässan i Barcelona i februari.

I oktober 2014 lanserade Fingerprint Cards (FPC) norska samarbetsbolag Zwipe tillsammans med Mastercard ett samarbete kring ett plastkort med en FPC-sensor inbyggd i kortet.

Nyhetsbyrån Direkt har förutom information från Mastercard sökt Zwipe för information om hur detta samarbete har utvecklats sedan dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar