FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 15 mars 2016

Vd: Fingerprint växer snabbare än marknaden i år

Fingerprint Cards ser mot bakgrund av hittills i år lanserade mobiltelefoner inte att konkurrenssituationen under året kommer att försämras.
Det säger vd Jörgen Lantto i en intervju med Göteborgs-Posten på tisdagen.
"Om man ser till hur många telefoner som är släppta utanför Samsung i år, så har vi varit involverade i 18 av 19 stycken. Då kan man dra slutsatsen att vi inte ser någon försämrad konkurrenssituation under 2016. Det tar ungefär sex månader att utveckla en mobiltelefon, och då får vi veta tidigt om vi finns med i den eller inte", säger han till tidningen.
Fingerprint Cards uppskattar enligt GP att man under fjolåret hade ungefär 45 procent av marknaden. I år räknar bolaget med att marknaden i värde kommer att fördubblas.
"Vi planerar att ta andelar vad det gäller värde och växa i värde i ungefär 130 till 200 procent. Så vi växer snabbare än marknaden. Vi har bra koll på läget", säger Jörgen Lantto, som även uttalar sig om möjliga förvärv:
"Det finns möjligheter att ta in andra teknologier som kompletterar det vi utvecklar genom förvärv. Vi tittar på sådant som är nytt och inte finns ute i dag, säger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar