FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 10 mars 2016

"Hur kan Jörgen Lantto ha is i magen?"

För elfte gången arrangeras Avanza Forum i Globen i Stockholm. Över 6 000 är anmälda till eventet där bolagschefer ska grillas om utvecklingen på börsen 2016.Börsåret har minst sagt bjudit spararna på en stökig resa hittills i år och är ned drygt fyra procent sen årsskiftet. En del av frågorna om hur man bäst placerar sina pengar kanske får ett svar när Ericsson Globe under eftermiddagen fylls med en rad finansiella experter och bolagschefer på Avanza Forum. SvD:s börskrönikör Patricia Hedelius och Avanzas sparekonom Claes Hemberg ska grilla totalt 17 gäster på scenen under fem timmar. Enligt Claes Hemberg är kvällens fokus att få svar på hur man ska hitta rätt på börsen det närmaste året.
– Räntorna är pressade och folk vet att de måste investera på börsen på något sätt, men de vet inte hur. Vi vill försöka hjälpa publiken att fånga upp både de smala och breda trenderna och kommer att fråga varenda gäst på scenen hur de sparar själva i dagsläget, säger Claes Hemberg.
Vilka trender ser du just nu?
– Det finns mycket riskkapital därute och även tokiga idéer kan få mycket pengar. Många av investerarna jag frågar säger också att mycket liknar 1999, innan kraschen. Samtidigt tjänar bolagen pengar. Men frågan är om det kan slå bakut. Det kommer vi också fråga gästerna på scenen, vilka orosmoln ser de?
En doldis vd med stor makt i många av börsens bolag är Jan Svensson som är vd på Latour som också kommer att frågas ut på scenen.
– Jag tror inte att folk förstår hur mycket makt han har egentligen och när Svensson svarar frågan hur han sparar till pensionen och berättar att han investerar i andra investmentbolag tror jag folk kommer att haja till. Han tycker aktier är kul och köper en del privat. Här kommer publiken verkligen att få lära känna Latours vd.
På scenen finns även börsens mest handlade bolag Fingerprint Cards med vd Jörgen Lantto i spetsen.
– Den här aktien har blivit väldigt uppmärksammad och jag kommer att fråga Jörgen Lantto hur han kan ha is i magen med dels alla tusen aktieägare som är aktiva på twitter och andra sociala medier. Och dels investerarna som menar att man inte upptäckt bolaget. Jag vill veta hur Fingerprint har lyckats gå under radarn under så många år, säger Hemberg.
Publiken kommer också kunna ställa frågor till SvD:s panel på scenen med reportrarna Joel Dahlberg, Louise Andrén Meiton och Jan Almgren. Också SvD:s Andreas Cervenka finns på plats och kommer att frågas ut av finansmannen och Avanzas styrelseordförande Sven Hagströmer.
Det går att följa hela eventet via liveblogg och tv-sändning på svd.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar