FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

lördag 5 december 2015

SmartMetric lanserar den digitala plånboken One Card Digital Wallet

Skyddas av en biometrisk lösning med FPCs linjesensor


SmartMetrics digitala plånbok One Card Digital Wallet lagrar information från ett eller många olika kort i ett smart kort som skyddas av en biometrisk lösning. Autentisering av användaren krävs för att öppna den digitala plånboken och detta görs genom att användaren drar sitt finger över linjesensorn från Fingerprint Cards (FPC). Matchningen görs lokalt, inuti kortet där även användardata finns lagrat i krypterad form i ett skyddat minne. Kortet behöver ingen extern strömkälla och kan lagra information från kreditkort, ID-kort, körkort med flera. Kortet kan även användas tillsammans med en USB-adapter med chipläsare för autentisering på internet.
Chaya Hendrick, VD och koncernchef för SmartMetric Inc., kommenterar: 
- Det är absolut nödvändigt att personliga uppgifter och känslig kreditkortsinformation skyddas och detta måste göras så smidigt som möjligt så att det blir en användarvänlig lösning. Vårt biometriska kort är det första på marknaden som erbjuder verklig funktionalitet med lagring av flera kort där man bara får tillgång till uppgifterna efter en säker fingeravtrycksautentisering. FPC tillhandahåller den typ av fingeravtryckssensorer som vårt smarta kort behöver, där låg strömförbrukning och en kompakt storlek är viktiga tekniska krav.
Kommentar från Thomas Rex, EVP Sales & Marketing hos FPC: 
- Smarta kort som skyddas med en biometrisk lösning kombinerar säkerhet med användarvänlighet. SmartMetric har dessutom fler funktioner i sin digitala plånbok One Card Digital Wallet som löser problemet med hanteringen av flera olika kreditkort och annan personlig ID-information. Vi är glada över att se denna nya lösning erbjudas på den globala marknaden för smarta kort.FPCs sensorteknologi har än en gång visat sig vara marknadsledande inom kapacitiva fingeravtryckssensorer tack vare kombinationen hög kvalitet, kompakt storlek och låg strömförbrukning.
Om Smartmetric
SmartMetric, Inc. är verksamt inom utveckling av biometriska kortlösningar. Dess främsta produkt är SmartMetric Biometric Datacard, ett biometriskt aktiverat kort med en fingersensor inbyggt i kortet med ett uppladdningsbart batteri för portabel biometrisk identifiering. Bolaget erbjuder sina produkter för finanssektorn, samt för olika säkerhetsapplikationer, såsom anställnings-ID, passersystem och säkerhetskontroll, inloggning till datornätverk, körkort, pass, bidragsutbetalning, sjukförsäkring, portabel elektronisk lagring av läkarjournaler, identitetskontroll vid inlösen av checkar, etc. SmartMetric, Inc. grundades 2002 och är baserat i Las Vegas, Nevada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar