FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

söndag 27 december 2015

Fler analytiker ska bevaka Fingerprint

Aktie Det stora intresset för Fingerprint kommer leda till att fler banker och mäklarfirmor kommer starta bevakning under nästa år. Det skriver Dagens Industri. Det kommer stabilisera kursutvecklingen.
Hittills har Carnegie som enda analysfirma bevakat Fingerprint på ett sätt som liknar ett normalt sätt att bevaka bolag och aktier. Det har inneburit en våldsam fokusering på just vad en enda analytiker tycker om bolaget och fått kursen att svänga kraftigt - inte minst i år.
Men efter årsskiftet kommer Fingerprint att ingå i OMXS30 och med ett börsvärde strax under 40 miljarder finns det inget skäl att inte de flesta större banker och fondkommissionärer skulle ta upp en bevakning med rekommendationer och riktkurser som med alla andra större bolag på Stockholmsbörsen.
Enligt DI har SEB redan besökt bolaget och banken bekräftar att bevakning kan komma att tas upp redan 2016. Det finns en stor efterfrågan från kunderna och även Nordea och Handelsbanken övervägen också att ta upp en bevakning även om de inte vill säga något definitivt eftersom detta betraktas som marknadspåverkande information.
Magnus Alfredsson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar