FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 3 mars 2015

Inlägg från Avanzas forum ang. Qualcomm.

Intressant. Dock tror jag att detta ligger en bra bit in i framtiden, om dom lyckas överhuvudtaget. Jag ser ett par saker som bör kommenteras:

1. Det pratas om swipe istället för touch. Jag tror inte någon vill använda swipe om touch finns som alternativ. Framför allt för att swipe i stort sett "kräver" två händer.

2. Alla pratar om att 3D är så mycket bättre än 2D. Jag tror att många inte förstår att själva algoritmen som bedömer om det är rätt fingeravtryck eller ej INTE använder sig av 3D bilden. Vad 3D bilden kan användas för är att öka sannolikheten för att det som läggs på sensorn är ett riktigt finger i tre dimensioner.

3. Man pratar om att man kan se porer i fingeravtrycket. Detta är inget nytt. Det kan man med bilden från flera andra sensorer, t.ex. Fingerprints sensor. Men även här så används inte denna information i bedömningen av fingeravtrycket när man ska matcha den mot en lagrad identitet. Eventuellt kan man använda informationen för att utesluta gummifingrar. Men detta är som sagt inget nytt med Qualcom. 

4. Det har funnit Ultrasonic sensorer på marknaden tidigare. Av någon anledning så har dessa försvunnit från marknaden. Jag vet inte varför, men även om teknikutvecklingen gått framåt så fanns det troligtvis en anledning till varför dessa försvann från marknaden. Någon som vet varför?

5. Det finns ett antal frågetecken som inte besvarar i detta pressmeddelande. Saker som strömförbrukning, storlek, pris, etc.

6. Det enda som obestridligen är väldigt unikt och bra är att de hävdar att de kan läsa igenom i stort sett vilket material som helst. 

Ska bli kul att följa deras utveckling. 

Ingenjörer som kan mer teknik, kom gärna med för och nackdelar med att använda ljud Ultrasonic som mätmetod.

Skrivet av signatur "Fönsterbåge".

Det är många som sagt sig kunna klara av än det ena än det andra. De skulle komma ner i pris...de skulle kunna vara under glas...osv. SYN själva sade att deras touchsensor skulle ha varit färdig förra året....men inte ens nu...dessutom verkar de ha blivit av med länkar i kedjan...helt enkelt för att de inte lyckats.

Vad gäller ultraljud....så stämmer det säkert att de har fördel med att kunna gå igenom glas osv. Vi måste dock vara medvetna om att det är rätt komplicerad sak...ultraljud som skall skickas ut...reflekteras..och läsas av. Hur mycket processorkraft behövs det? HUr stor förbrukning krävs? Är det lämpligt för vissa segment?...FÖr alla segment? Ja kanske.....kanske är det så att det passar vissa tillämpningar men inte alla. Så varje sorts sensor kommer säkert att hitta sitt område men inte på allt.

Jag är rätt övertygad om att denna sensor dessuom kommer att ta tid att komma ut med...och den dagen de börjar vinna AFFÄRER som leder till att det kommer ut produkter på marknaden...den dagen kan man börja oroa sig. men nu när FPC redan får ut sina sensorer på marknaden och bygger sig en erfarenhet kring detta....ja...det är inget man direkt behöver oroa sig kring idag....

Det kommer att vara många som går in i biometri och som sagt säger en del saker kring det...men det kommer att vara få som drar det hela vägen...så som FPC gör nu..

Skrivet av signatur "Crowhater".

" Qualcomm lanserar fingeravtryckssensor baserat på ultraljudsvågor "

Okej Qualcomm har förstått att det är nu det händer. Hehe :-)

Hursomhelst så delar jag samma tankar som Treps i inlägget nedan.

Är den verkligen optimerad för surfplattor och smartphones? 
Vad ligger priset per sensor och energidrift? 
Qualcomm som oftast utstrålar att bara fungerar perfekt. Hur var det då med Snapdragon 810 och överhettnings problemen? Jaa just precis.

Om nu Qualcomm är bäst på processorer varför valde då Samsung att inte ta med snapdragon 810? överhettnings problemen antagligen. 

Qualcomm är DUKTIGA på att uttrycka sig väl i videos och uttalanden men det har många gånger fallit sig ut åt andra hållet. 

Qualcomm är stort företag och jag beundrar dem imångt och mycket men man ska nog inte dra på för stora växlar på dem.

Det är väl SJÄLVKLART att fler spelare vill in på marknaden och detta ser jag som ett mycket bra tecken då tekniken är mogen globalt :-) (ÄNTLIGEN)

Fingerprint Cards hamnar i linje med Q4 detta kvartal. Q1 Det är ju faktiskt helt otroligt med tanke på att 2013 uppgick till 95 MSEK HELÅRET !!!!

Simma lugnt gubbar och kärringar :-)

Skrivet av signaturen "Baldish".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar