FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 26 mars 2015

CrucialTec siktar på rekordförsäljning av fingeravtryckssensorer.

Koreanska CrucialTec siktar på en turnaround under 2015 efter tre år med förluster. Bolaget har över 10 projekt aktuella för i år rörande fingeravtryckssensorer, där kunderna är globala smartphonetillverkare. Det uppger bolagets vd Charles Ahn i en intervju med Korea Herald.


CrucialTec är en partner till Fingerprint Cards och står för själva modulpaketeringen av sensorerna. CrucialTec har även ett samarbete med norska IDEX.

- CrucialTec kommer inte bara vara en tillverkare utan ett företag som erbjuder kompletta biometriska lösningar, från mjukvara och hårdvara till tekniker för modulpaketering, uppgav Ahn.

BlackBerry och HTC har tidigare varit bland CrucialTecs största kunder men i takt med att de företagen tappat till andra aktörer har det sydkoreanska bolaget genomgått en tuff period. Bolaget har dock satsat vidare och sätter stora förhoppningar till sin produkt biometric trackpad, BTP.

Ahn bedömer att försäljningen av BTP kommer att hjälpa bolaget att nå en rekordförsäljning och slå det flera år gamla rekordet på 628 miljoner dollar. Försäljningen av BTP bedöms stå för nästan 80 procent av bolagets intäkter i år.

CrucialTec uppger även att de tagit fram teknik för att integrera fingeravtryckssensorn under glas, något som tar bort behovet av en fysisk hemknapp på mobiler. Enligt bolaget ska smartphones med den nya lösningen rullas ut så tidigt som första halvåret i år.

Charles Ahn kommenterar även kort kring framtiden för mobila betalningar och nämner att de samarbetar med betaltjänsteföretaget Danal. Ahn uppger samtidigt att de siktar på fler samarbeten framöver, inte minst med FIDO Alliance.

- CrucialTec kommer troligen ha en möjlighet att öka sin närvaro inom relevanta områden samt ytterligare samarbeta med andra FIDO-medlemmar som Google, Alibaba, PayPal och Microsoft, sade Ahn.
Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire

1 kommentar: