FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 31 december 2014

Pressmeddelande 141222 ang strategiskt partnerskap med Atmel.

Atmel och Fingerprint Cards AB ingår strategiskt partnerskap inom Biometrisk Fingeravtryckslösning och Touchskärmslösningar

Kunder får säkra biometriska Touchsensorlösningar tillsammans med Touchskärmar med hög prestanda

San Jose, CA, och Göteborg, 22 december, 2014 - Atmel® Corporation (NASDAQ: ATML), en global ledare inom microcontrollers och touchskärmsteknologi, och Fingerprint Cards AB (FPC), en världsledare inom fingeravtryckslösningar, presenterar idag att de två företagen gemensamt erbjuder världens bästa kapacitiva Touchskärmslösningar och fingeravtrycksteknologi till smarta enheter.

Det finns många synergier mellan fingeravtryck sensorer och Touchskärmar och de två företagen ser goda möjligheter att gemensamt utveckla och sammanföra lösningarna för att kunna erbjuda intelligenta användargränssnitt. I detta samarbete erbjuder Atmel och FPC marknaden, Atmel's prisvinnande maXTouch® teknologi och FPC's marknadsledande fingeravtryckssensorer, en förbättrad och sammanhängande lösning som ger en säker och felfri användarupplevelse.

Då mobila produkter är en integrerad del av den digitala livsstilen som utvecklats till att innefatta allt från bank via mobil till säkerhet i hemmet, från email till tillgång till databaser, kräver användare ständigt förbättrade funktioner som innefattar ett utmärkt användargränssnitt på Touchskärmar till robusta och bekväma säkerhetsalternativ såsom fingeravtrycksverifiering. Genom att erbjuda nödvändig högpresterande säkerhet och användargränssnitt från de båda tillverkarna i den gemensamma lösningen minskar ledtiden för en OEM-tillverkare att komma ut på marknaden.

Biometrisk fingeravtryckssäkerhet är nästa stora steg mot en mer differentierad Touch-skärmsprodukt inom Internet-of-Things-eran där säkrare, smartare och uppkopplade enheter är viktiga över hela världen, kommenterar Stan Swearingen, Sr. Vice President and Chief Technology Officer, Atmel Corporation. Atmel har en lång erfarenhet inom säkerhetsområdet och när denna expertis kombinerar vår marknadsledande maXTouch teknologi med FPC's säkra biometriska fingeravtryckssensorteknologi, kan vi erbjuda säkrare, effektiva touchskärmar som ger en unik användarupplevelse. Vi ser fram emot att dra fördel av FPC's fingeravtryckssensorteknologi för att ge ett mycket attraktivt gemensamt erbjudande till OEM-tillverkare.

För att erbjuda högre säkerhet på mobila produkter, tar OEM-tillverkarna in fingeravtrycks-sensorteknologi för att erbjuda konsumenter en förbättrad användarupplevelse, kommenterar Jörgen Lantto, tf. VD, FPC. Vi samarbetar med Atmel, en global ledare inom touchskärmar för att försäkra att vår teknologi inkluderas kring världsledande användargränssnitt för att ge konsumenter en förhöjd upplevelse varje gång de använder enheterna. FPC är förtjusta över att arbeta tillsammans med Atmel och att erbjuda en sammanslagen lösning som består av biometriska fingeravtryckssensorer och touchskärmar som använder Atmel's brett etablerade maXTouch controllers.

Atmel maXTouch Controllers
De revolutionerande maXTouch controllers representerar Atmel's Industriledande kapacitiva touchskärms-controllers för den mobila marknaden. Dessa controllers erbjuder en rad användargränssnittsteknologier - från active stylus till att sväva med handen ovan skärmen- som med ledande prestanda erbjuder den bästa möjliga plattformen för konsumenter.

FPC's fingeravtrycksteknologi
FPC's touchsensorer och swipesensorer är baserade på patenterad egenutvecklad teknologi, som erbjuder flera stora fördelar; hög bildkvalitet, programmerbara pixelelement och 256 gråskalevärden från varje pixelelement. Tack vare bildkvaliteten och algoritmprestanda i FPC's algoritmer, erbjuder FPC's fingeravtryckssensorer industriledande prestanda medan strömförbrukningen bibehålls på marknadens lägsta nivå.

Mera Information
Fingerprint Cards: www.fingerprints.com
Embedded Design Blog: www.atmelcorporation.wordpress.com
Atmel YouTube Channel at www.atmel.com/youtube

Om Atmel
Atmel Corporation (NASDAQ: ATML) är världsledande inom design och tillverkning av mikroprocessorer, kapacitiva touch-lösningar, avancerad logik, mixed-signal, Spänningsfallsresistent minne och radiofrekvens (RF) komponenter. Genom att utnyttja en av industrins bredaste portföljer inom immaterialrätt (IP) erbjuder Atmel elektronikindustrin intelligenta och uppkopplade lösningar med fokus på industri-, konsument, kommunikation, datorer och bilmarknader.

Atmel kontakt:
Agnes Toan, Sr. Communications Manager
Tel: (+1) 408-487-2963, Email: agnes.toan@atmel.comInga kommentarer:

Skicka en kommentar