FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 11 december 2014

Gooogle & Motorola valde bort Synaptics.

Google och Motorola valde bort fingeravtryckssensor från Synaptics i Nexus 6 - källa

Skickad: 2014-10-16 09:54:47
Google presenterade på onsdagen sin nya smartphone Nexus 6 som tillverkas av Motorola. Det har under året förekommit spekulationer om att modellen skulle ha en fingeravtryckssensor men så blev inte fallet och anledningen uppges vara att Motorola haft problem att få tekniken att fungera tillräckligt väl.

En källa i USA med insyn i utvecklingsprocessen hävdar att Motorola samarbetat med Synaptics men i sista stund valt att exkludera fingeravtryckssensorn då den inte levde upp till kraven.

Personen, som vill vara anonym, säger till FinWire att det ska ha rört sig om en nyutvecklad touchsensor från Synaptics, men Motorola och Google ska sent i utvecklingsskedet ha insett att tekniken inte höll måttet för en lansering just nu. Synaptics har tidigare uppgett att deras första touchsensor ska lanseras under andra halvåret, men någon officiell presentation har ännu inte skett.

Ett flertal aktörer försöker just nu ta sig in på den heta biometrimarknaden, som i dagsläget domineras av Synaptics och Fingerprint Cards. Motorolas beslut att välja bort sensor är dock ännu ett tecken på att det finns stora tekniska utmaningar med att få fram en tillräckligt användarvänlig och funktionsduglig sensor. Nyligen avslöjade FinWire att även kinesiska Meizu haft tekniska problem med tekniken och en källa uppgav att de tvingats byta leverantör från norska IDEX till Goodix.

I dagsläget har världens tre största smartphonetillverkare lanserat mobiler med fingeravtryckssensorer. Apple, som tidigare förvärvat sensortillverkaren Authentec, använder en touchsensor i sina iPhone-modeller, medan Samsung anlitar Synaptics som leverantör av swipesensorer till bland annat Galaxy S5 och Note 4. Nyligen följde även kinesiska Huawei, som är världens tredje största tillverkare, efter och lanserade sin Ascend Mate 7 med en touchsensor från Fingerprint Cards.
Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar