FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 2 februari 2017

FPC förvärvar Delta ID

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards förvärvar det Kalifornienbaserade bolaget Delta ID, som är en ledande leverantör av teknologi för irisigenkänning. 
Prislappen uppgår till 106 miljoner dollar, eller cirka 938 miljoner kronor. 
Det framgår av ett pressmeddelande. 
Den kontanta betalningen, som motsvarar ett företagsvärde om 106 miljoner dollar är föremål för vissa uppskjutandevillkor, baserat på ledningens framtida engagemang de kommande två åren, uppger bolaget. 
En tilläggsköpeskilling på upp till 14 miljoner dollar, eller cirka 124 miljoner kronor, kan komma att betalas av Fingerprint om Delta ID:s intäkter överstiger dess intäktsprognos för 2017.
Förvärvet förväntas att gradvis påverka vinsten per aktie positivt under 2017 och finansieras genom en kombination av existerande kontanta tillgångar och lån. Förvärvet förväntas ha en marginell effekt på rörelsemarginalen, uppger Fingerprint Cards.
Förvärvet innebär att Fingerprint breddar teknikportföljen med biometriska säkerhetslösningar baserade på det mänskliga ögat. Förvärvet är föremål för myndighetsgodkännanden och förväntas fullbordas under våren 2017. 
Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar