FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 15 september 2015

Johan Carlström: Jag står för mina tweets

STOCKHOLM (Direkt) Johan Carlström har de facto ökat sitt innehav i Fingerprint Cards via Danske Bank och ligger bakom det twitterkonto som i helgen uppgav bland annat detta.

Det bekräftar han för Nyhetsbyrån Direkt på måndagen.

"Det är mitt privata twitterkonto. Jag har ökat till 5,2 procent genom att lösa in mina optioner, och äger nu enbart aktier och har därmed inga fler optioner i Fingerprint Cards", säger han.

Hur stort hans totala ägande i bolaget är säger Johan Carlström inte. Man han nämner att det förutom via Danske och bolaget Sunfloro även finns andra poster som han kontrollerar. Han bekräftar att han är bolagets huvudägare samt att han är verksam som affärsutvecklare i fingersensorbolaget.



I helgen twittrade Johan Carlström även om Ekobrottsmyndigheten och oegentligheter där, bland annat att åklagaren i det mål han är misstänkt för insiderbrott i kommer att entledigas på grund av jäv.

"Jag står för det jag skrivit på twitter men vill inte utveckla det i media utan tar det via åklagaren och JK, i motsats till [åklagaren Pontus] Hamilton som bedriver grooming av blivande nämndemän och rättsprocessen i media", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Beträffande måndagens rapportering av nyhetssajten Breakit om nya hot från amerikanska Fingerprint-konkurrenten Qualcomm avfärdar han dem, liksom på sitt twitterkonto.

Qualcomm liksom norska, taiwanesiska och kinesiska konkurrenter går enligt Johan Carlström då och då ut med utfästelser om kommande produkter och telefoner som snart ska lanseras, men "hittills har de inte lanserat så många produkter på marknaden och inte varit framgångsrika i detta".

"Vad de flesta inte förstår är att det här är mycket nära rocket science. Det är väldigt svår teknologi och tar väldigt lång tid att utveckla den, med väldigt höga trösklar. Så vi är inte speciellt oroliga: vi har hållit på med det här, och har många hundra manår investerade i vår teknologi."

Farhågor från bland andra Per Lindberg på ABG om en annalkanade "kommoditisering" och dalande Fingerprint Cards-lönsamhet bemöter Johan Carlström med att det finns diametralt motsatta uppfattningar på marknaden från exempelvis Carnegie och Morgan Stanley.

"Per Lindbergs uppfattningar får stå för honom. Det var väl 2006 senast Per ansågs vara en bra analytiker."

Martin Lindgren +46 8 5191 7920
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar