FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 1 september 2015

Gigaset ger sig in på smartphonemarknaden med 3 telefoner med fingeravtrycksteknik

Den här veckan drar den årliga IFA-mässan i Berlin igång, en samlingspunkt för företag inom hemelektronik. Redan på tisdagen har Gigaset anordnat ett event och meddelat att de tar steget in på den konkurrensutsatta smartphonemarknaden. Det sker genom lanseringen av Gigaset Me-serien som består av tre mobiler.



- Om du ska göra något så måste du göra det rätt. Vi har infrastrukturen och ännu viktigare, människorna, idéerna och tekniken för att bli en varaktig framgång i den här mycket konkurrensutsatta branschen, säger företagets vd Charles Fränkl.

Gigaset var från början ett varumärke inom det stora tyska konglomeratet Siemens, men är numera ett eget fristående bolag. Gigaset är framför allt känt för sina traditionella telefoner, men vill nu alltså ta en del av den enorma marknaden för smarta mobiler.

De tre enheterna, som har fått namnen Me, Me Pure och Me Pro, kommer att börja säljas i Europa och Kina under hösten. Prisnivån ligger från 349 euro upp till 549 euro för den största modellen Me Pro.

Samtliga tre modeller har plats för två SIM-kort och inkluderar en fingeravtryckssensor. Me och Me Pro har även en pulsmätare, skriver CNet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar