FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

måndag 11 maj 2015

Stororder tecken på att marknaden tar fart

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards stororder på touchsensorer om 235 miljoner kronor är tillsammans med årets tidigare order tecken på att marknaden håller på att ta fart.

Det säger vd Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det är helt i linje med det vi har sagt tidigare. Värdet ökar allteftersom vi kommer längre in under året. Det är ett stort värde, men jag vill inte spekulera vidare hur det här kommer att se ut framåt", säger han.

Jörgen Lantto framhåller också tidigare uttalanden om att försäljningen under året blir baktungt och att intäkterna ska växa sekventiellt under året.Till vilka telefoner går den här ordern?

"Det är flera olika modeller från leverantörer i Kina. Det vi har kommunicerat tidigare under mars och april är till stor del leverans under andra kvartalet och nu börjar man fylla på inför tredje kvartalet", säger han.

Hur många modeller rör det sig om?

"Det vet jag faktiskt inte."

Fingerprint har som mål att nå en 50-procentig marknadsandel i år, om man bortser från Apple som har en egen fingeravtryckstillverkare.

"Vi har inte ändrat den målsättningen, det känns som ett bra mål. Nu håller marknaden att ta fart och vi har god chans att ta en stor del av den", säger han.

Jörgen Lantto konstaterar vidare att konkurrenten Synaptics nyligen uppgett att de levererar till Samsung.

Kan ni nå ert mål utan att leverera till Samsung?

"Vi har ju sagt så här, om vår prognos innehåller Samsungantaganden eller inte kommenterar vi inte. Vi kommenterar aldrig framtida kundlanseringar. Vi bara konstaterar marknaden är stor och växer, inte minst har vi ju till exempel redan visat upp telefoner med nya telefonleverantörer i Kina och de tidigare tre orderna vi gick ut med i mars och april. Det går att påvisa att marknaden växer och blir stor med eller utan Samsung", säger Jörgen Lantto.

Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar