FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 21 maj 2015

HTC Corporation

  1. HTC Corporation
    Företag
  2. HTC Corporation, tidigare känt som High Tech Computer Corporation, är ett taiwanesiskt företag som specialiserar sig inom Android- och Windows Phoneenheter, främst mobiltelefoner. Wikipedia
  3. Aktiekurs2498 (TPE) 104,00 TWD +0,50 (+0,48 %)
    21 maj 13:30 GMT+8 - Ansvarsfriskrivning
  4. Grundades15 maj 1997
HTC Corporation, tidigare känt som High Tech Computer Corporation, är ett taiwanesiskt företag som specialiserar sig inom Android- och Windows Phoneenheter, främst mobiltelefoner. Företaget grundades 15 maj 1997 som ett OEM-företag, det vill säga ett företag som utvecklar produkter åt andra företag. 


HTC är idag självständigt och levererar produkter under det egna varumärket. HTC fortsätter dock även leverera till företag som i sin tur använder sig av produkterna HTC utvecklat, s.k private branding. HTC har även ett dotterföretag kallat Dopod. HTC är medlem av Open Handset Alliance som är en förening för utveckling av öppen källkodslösningar till mobila enheter med mål att låta det mobila operativsystemet Android fungera på sin hårdvara. Sedan 2009 använder sig HTC i allt större utsträckning av Android-plattformen istället för Windows Mobile i sina mobiltelefoner. Företagets första internationella framgångar kom med Compaqs, sedermera HP:s, Pocket PC Ipaq som då var världsledande bland handdatorer.
HTC hette tidigare på den svenska marknaden Qtek då Göteborgsbaserade mobiltelefondistributören Brightpoint marknadsförde HTC under eget varumärke.
HTC:s huvudkontor i Taoyuan i Taiwan

Historia[redigera | redigera wikitext]

HTC grundades 1997 av Cher Wang och Peter Chou. Som inledningsvis tillverkade bolaget bärbara datorer, men HTC beslutade istället vända sig åt mobiltelefoner. Under 1998 började de designa några av världens första touch och trådlösa handdatorer. Företaget har ett rikt arv av många "firsts", bland annat att skapa den första Microsoft-drivna smartphonen (2002) och den första Microsoft 3G-telefonen (2005). Deras första stora produkt gjordes 2000 och var en av världens första smarttelefoner (pekskärmen). Palm Treo 650 och Ipaq skapades av HTC. De började producera 3G-telefoner i början av 2005 och gjorde världens första Android-telefon 2008, HTC Dream (marknadsfördes även som T-Mobile G1). Den släpptes först i USA genom T-Mobile USA den 23 september 2008 (förbeställningar), och blev tillgänglig i de amerikanska T-Mobilebutikerna den 22 oktober 2008. Under 2009 lanserade företaget HTC Sense-gränssnittet i den plattform som fanns i HTC Hero.
I mars 2010 lämnade Apple Inc. in ett klagomål till US International Trade Commission rörande 20 av sina patent som täcker delar av Iphone-användargränssnitt och hårdvara. HTC mötte inte Apples klagomål och upprepade sitt åtagande att skapa innovativa smarttelefoner. HTC lämnade också in ett klagomål mot Apple för intrång på fem av sina patent och försökte förbjuda Apple-produkter som importeras till USA från tillverkning i Asien. Apple har utökat sitt ursprungliga klagomål genom att lägga till ytterligare två patent.
I juni 2010 lanserade företaget HTC Evo 4G, den första 4G-telefon i USA. I juli 2010 tillkännagav HTC att de skulle börja sälja smartphones i Kina under eget varumärke i ett samarbete med China Mobile.
HTC inledde arbetet under 2010 med Google och N-trig för att skapa en gPad en anordning konstruerad i konkurrens med Apple Inc.s Ipad. Enheten är planerad att släppas i USA i november, och kommer att baseras på Googles Chrome operativsystem, även den med multi-touch-teknik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar