FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 26 februari 2015

Pressmeddelande 150226 ang FPC1145.

FPC visar upp touchsensorn FPC1145 i Mobile World Congress



Fingerprint Cards (FPC) kommer att demonstrera den nya touchsensorn FPC1145 under Mobile World Congress i Barcelona 2-5:e Mars. FPC1145 är så tunn att den kan placeras på sidan av en mobiltelefon.

FPC1145 är den hittills minsta touchsensorn utvecklad av FPC. Ledande mobiltillverkare integrerar nu touchsensorer i kommande modeller, där sensorn antingen placeras på telefonens baksida eller placeras på framsidan av telefonen som en hemmaknapp. 

Tack vare dess tunna design och storlek introducerar FPC1145 nya möjligheter att integrera touchsensorn, där den istället kan placeras på sidan av telefonen. Detta möjliggör en industridesign för telefonen där inga nya knappar behöver läggas till på framsidan eller baksidan, men som fortfarande möjliggör integration av en touchsensor i telefonen så att den kan användas för säker och enkel användarverifiering för t.ex. betaltjänster i mobilen. 

Förutom kärnfunktionen som touchsensor kan FPC1145 också innehålla andra funktioner som normalt finns i egna knappar på sidan av telefonen, t.ex. avstängningsknappen eller volymkontrollen. Precis som övriga touchsensorer från FPC tillhandahåller FPC1145 ledande biometriprestanda och fullt stöd för 360 graders rotation.

FPC1145 kommer att vara färdig för massproduktion under andra kvartalet 2015. Under Mobile World Congress i Barcelona kommer FPC att demonstrera en referensimplementation, där FPC1145 har integrerats som sidoknapp i en smartphone.

Jörgen Lantto, tillförordnad VD för FPC, kommenterar: "Fram till idag har det varit nödvändigt att tillföra nya knappar vid integrationen av touchsensorer i telefoner, antingen på baksidan eller framsidan. Med FPC1145 är vi först med att introducera en tredje möjlighet att integrera en touchsensor i telefonen, som reducerar påverkan på mobilens industridesign men som fortfarande medger säker användarverifiering med en enda knapptryckning."

För mer information kontakta:
Jörgen Lantto tf VD Fingerprint Cards AB (publ), 031-60 78 20, investrel@fingerprints.com  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar