FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

söndag 22 februari 2015

Här är allt vi vet om Samsung Galaxy S6.

Senaste ryktena om Samsung Galaxy S6 - då släpps den i Sverige, så mycket kommer den att kosta och alla specifikationer. Här är allt vi vet om Samsungs flaggskepp.

Samsung har officiellt inte sagt ett knyst om uppföljaren till Galaxy S5. Det är inte ens säkert att den kommer att få namnet Galaxy S6, även om det är ganska troligt. I sedvanlig ordning har det dock cirkulerat en rad olika rykten och vi har här sammanställt några av de mest intressanta.

Samsung: 2015 blir den trådlösa laddningens år

I en bloggpost skriver Samsungs chefsingenjör Seho Park att Samsung ser 2015 som året då trådlös laddning slår igenom på allvar. Just kommande modeller i Galaxy-serien tas upp som exemplet på enheter som kommer bana vägen för detta.

I grund och botten handlar det om nya kretsar för trådlös laddning som både har blivit betydligt mindre än tidigare och dessutom stöder flera olika standarder samtidigt.  Tidigare har trådlös laddning till mobiler huvudsakligen kommit i form av särskilda batterier eller skal som visserligen fungerat men alltid varit en extra pryl du måste köpa till telefonen. Med chippet inbyggt, som dessutom ska fungera med en uppsjö tillbehör på marknaden, blir det betydligt enklare, lovar Samsung.
 
Powermat

Laddningsplatta från Powermat.

De standarder för trådlös laddning som finns på marknaden just nu bygger på så kallade laddningsmattor, en sorts platta som man helt enkelt lägger prylen som ska laddas på. Det går så klart också att göra andra typer av ytor till en laddningsmatta, som en del av ett skrivbord eller en skål där du kan samla dina prylar.

Även om inte Samsung Galaxy S6 nämns uttryckligen blogginlägget är det mycket troligt att det är telefonen företaget syftar med tanke på tajmingen då Galaxy S6 ska visas upp om ungefär en vecka.


Bloomberg: Nya Samsung Galaxy får skärm åt tre håll

Samsung Galaxy Edge
Nu kommer fler uppgifter om att Samsung Galaxy S6 lanseras i två modeller där den ena får en böjd skärm som sträcker sig ut över kanterna på telefonen, nu från Bloomberg. Det stämmer med den påstått läckta bilden som dök upp förra veckan (se nedan), där en modell med böjda kanter kan skymtas. Detta är inte första gången som Samsung leker med böjda skärmar, Galaxy Note Edge (visas på bilden ovan) släpptes i slutet av förra året och har en skärm som böjer sig över ena sidan på telefonen. Nu är det alltså dags för även den andra kanten att täckas av skärmen.

Båda modellerna av telefonen får ett hölje av metall och får en skärm på 5.1 tum, men det är oklart om delarna som böjer sig runt kanten på den ena räknas med i det måttet. De bestyckas också med Samsungs absolut vassaste mobilprocessor exakt vilken modell det blir nämns inte.

Det förklarar också namnen som det har ryktats om, i så fall skulle modellen som enbart har skärm framåt få namnet Samsung Galaxy S6 och den med böjd skärm Samsung Galaxy Edge.
 

Läckta bilder avslöjar utseendet på Samsung Galaxy S6

Cnet i Korea uppger att man via en källa fått tag på en bild som föreställer Samsungs nya flaggskepp, Galaxy S6. Stämmer uppgifterna kan det betyda att den kommande modellen kommer att erbjudas i flera olika varianter.

Bilden visar även en variant som har en böjd bildskärm likt Samsungs Galaxy Note Edge.

Samsung Galaxy S6


Den franska bloggen Nowhereelse.fr har tidigare läckt bilder på Iphone 6, som visade sig stämma. Nu har samma blogg släppt bilder av vad som påstås vara höljet till Samsung Galaxy S6.

Stämmer uppgifterna kommer vi få se en telefon som är betydligt mer lik Iphone 6, med sitt hölje i metall och tydligt rundade kanter. Källor till Korea Times påstod tidigare i veckan samma sak, att Samsungs nya modell ska bli mer lik Apples flaggskepp till utseendet. Där påstås också att telefonen kommer få glas på både fram- och baksidan.

Samsung Galaxy S6


Samsung Galaxy S6


Samsung Galaxy S6

 

När lanseras den?

Samsung har skickat ut pressinbjudningar till en tillställning med namnet "Galaxy Unpacked" som ska hållas 1 mars, i samband med mobilmässan Mobile World Congress. Även om Samsung Galaxy S6 inte nämns uttryckligen är det få som inte tror att efterföljaren till Galaxy S5 ska visas upp då. Inbjudan är kryptisk men antyder något som tidigare rykten har talat om, en böjd skärm. Grafiken visar nämligen en linje som kurvar sig på slutet.

Samsung Galaxy S6 pressinbjudan

Vad kommer den att kosta?

Inget är bekräftat än men bloggen Android Pit påstår att de fått reda på exakt vad den nya telefonen kommer kosta, och hänvisar till anonyma källor som är insatta i det hela. Stämmer ryktena är detta vad du får betala för en Galaxy S6 utan abonnemang:
 
  • Samsung Galaxy S6 32 GB: 749 euro (7 300 kronor)
  • Samsung Galaxy S6 64 GB: 849 euro (8 300 kronor)
  • Samsung Galaxy S6 128 GB: 949 euro (9 300 kronor)
  • Samsung Galaxy S Edge 32 GB: 849 euro (8 300 kronor)
  • Samsung Galaxy S Edge 64 GB: 949 euro (9 300 kronor)
  • Samsung Galaxy S Edge 128 GB: 1049 euro (10 300 kronor)

Vilka tekniska specifikationer kommer den att ha?

Utan tvekan kommer Galaxy S6 att köra Android 5.0 Lollipop, något annat är nästan uteslutet. Sammobile har tidigare läckt en bild som uppges visa ett prestandatest gjort med en Galaxy S6, och får vi tro på det är specifikationerna enligt följande:
 
  • En ny 64 bitars Exynos 7420-processor med åtta kärnor
  • Bildskärm på 5,5 tum med upplösningen 2 560 x 1 440 pixel
  • Kamera bak på 20 megapixel
  • Kamera fram på 5 megapixel
  • 3 gigabyte arbetsminne
  • 32 gigabyte lagringsutrymme

Specifikationer Galaxy S6


Bildskärmen lär bli en Super-amoled som är något större än Galaxy S5s på 5,1 tum. Det har även ryktats att Samsung ska presentera ytterligare en variant av Galaxy S6 med en böjd bildskärm likt Galaxy Round, eller en bildskärm som går ut över kanterna som på Galaxy Note Edge. Det stämmer med information som läckt från Vodafone att Galaxy S6 kommer i två modeller, en vanlig och en med namnet Samsung Galaxy S6 Edge.

 




Andra rykten hävdar att Samsung har flera designförslag på bordet och att ett beslut kommer att tas i sista stund.
 

Blir det samma fingerläsare?

Enligt Sammobile kommer Samsung att uppgradera sin fingeravtrycksläsare från Galaxy S5 till en ny modell som arbetar med tryck i stället för svep. Något som skulle göra den mer lik Apples Touch id som används i Iphone 6.
 

Vilken typ av laddning kan vi vänta oss?

Det har spekulerats i att Galaxy S6 ska använda Storedots nya Flashbattery som kan laddas full på en minut. Tekniken visades upp på CES-mässan i januari, men att Samsung skulle hinna med att testa och implementera den tekniken på så kort tid är knappast troligt.
 

Enklare och mindre bloatware

Senast i veckan dök det upp ett nytt rykte som hävdar att Samsung kommer att göra Galaxy S6 både enklare vad gäller funktioner samt antalet appar den skeppas med, så kallad bloatware. Med tanke på hur lite de flesta användare uppskattar alla dessa ofta oönskade appar som fyller hemskärmen är det mycket möjligt att vi får ser en mer slimmad telefon som fokuserar på kvalitet och användarvänlighet.
 

Project Zero


Tidigare rykten avslöjade att Samsungs nya telefon går under arbetsnamnet Project Zero. Det signalerar en stor förändring, eller nystart, av Samsungs populära serie telefoner men exakt vad det innebär är svårare att sia om. Uppgifterna dök upp i slutet av förra året på bloggen Sammobile och där påstås det att Samsungs ambition är att bygga den bästa telefonen någonsin.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar