FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

söndag 15 februari 2015

HTC i samarbete med Trustonic för att erbjuda säkra biometrilösningar i kommande enheter.

Taiwanesiska smartphonetillverkaren HTC har ingått ett samarbete med Trustonic för att tillhandahålla nya säkra funktioner för bolagets enheter. Det inkluderar biometri och Trusted User Interface, framgår det av ett pressmeddelande.

HTC kommer att använda sig av Trustonics Trusted Execution Environments, TEE, och enheter förväntas lanseras på marknaden från första kvartalet 2015.

- Vårt partnerskap med Trustonic är en viktig del i vår mobila strategi, då säkerhet och bekvämlighet har blivit en differentiator för operatörer och leverantörer av mobila tjänster. HTC-användare kommer att kunna njuta av snabb och enkel autentisering till deras digitala liv, kommenterar Drew Bamford, ansvarig för HTC Creative Labs.

Trustonic listar på sin hemsida de båda biometribolagen Synaptics och Fingerprint Cards som partners. I augusti presenterades ett samarbete mellan Trustonic och Fingerprint Cards. De båda bolagen uppgavs då samarbeta för att tillhandahålla biometrisk användaridentifiering i smarta enheter.

- Detta gör det möjligt för OEM-tillverkare av mobila enheter att förkorta integrationstiden samt att erbjuda marknaden användaridentifiering med fingeravtryck och ett säkert gränssnitt under hösten 2014 och under 2015 i samband med att OEM-leverantörer lanserar smartphone och surfplattor med touchsensorer, framgick det av pressmeddelandet.


Trustonic är ett privatägt bolag som ägs av ARM, Gemalto och Giesecke & Devrient. Bolagets teknologi uppges finnas inbyggd i mer än 250 miljoner smarta, uppkopplade enheter.

HTC lanserade sin flaggskeppsmodell HTC One Max under hösten 2013, en modell som var utrustad med en fingeravtryckssensor från Synaptics på baksidan. Tekniken fick dock allmänt dålig kritik från användare och tekniksajter, vilket ledde till att HTC därefter valde att inte använda sig av fingeravtryckssensorer i efterföljarna.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar