Havde du købt for 1.000 kr. Fingerprint-aktier i 2012, var de over en kvart million værd i dag. På fredag fremlægger selskabet sit regnskab, og forventningerne er høje.
Når Fingerprint Cards fredag fremlægger sit regnskab for 2. kvartal, skal overskuddet stige med 700 pct. blot for ikke at skuffe analytikerne. Det viser en rundspørge blandt investeringsbanker, som Bloomberg har foretaget.
De syv analytikere, der dækker Fingerprint Cards, forventer i gennemsnit et overskud på 418 mio. kr. I samme periode året før endte overskuddet på 51,5 mio. kr., og så sent som i 2014 kørte selskabet med underskud.
Omsætningen forventes at lande på 1,37 mia. kr. Det er ca. 1 mia. kr. mere, end hvad Fingerprint Cards præsterede i andet kvartal af 2015 - en forventet stigning på 290 pct.
Fingerprint Cards opnåede verdensberømmelse, da selskabets aktiekurs steg over 2.000 pct. fra januar til december 2015. Siden er det blevet en folkeaktie - ikke blot i Sverige, men også herhjemme. Blandt de danske private investorer, der handler hos børsmægleren Nordnet, er Fingerprint Cards den syvende mest handlede aktie foran danske selskaber som Pandora, Nordea og DSV.
I år har aktien været et dyrt bekendskab for investorerne, hvor den er faldet med 13,5 pct, selv efter at kursen den seneste måned er steget med knap 30 pct.
Var man i juli 2012 dukket op på den svenske børs med 100 mio. kr., kunne man havde købt rub og stub. I dag skal du have godt 26 mia. kr. med, hvis du vil have nøglerne til hovedkvarteret i Gøteborg.
Og for os almindeligt dødelige kunne en investering på 1.000 kr. været blevet over en kvart million værd i dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar