FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 1 mars 2017

Visar egen Iris-lösning

BARCELONA (Direkt) Qualcomm tror att marknaden för iris-identifiering på smartphones kommer att ta fart i år och har utvecklat sin egen iris-identifieringslösning.
Iris-marknaden kommer att ta fart nu. Vi ligger i framkant och vi räknar med att flera OEM:s (mobiltelefontillverkare) kommer att lansera säkra iris-lösningar i år, säger Catherine Baker, taleskvinna för Qualcomm, till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen i samband med telekommässan MWC i Barcelona.
Sedan Samsung förra året lanserade en iris-scanner i sin Galaxy Note 7 har marknaden på riktigt börjat växa fram. 
Fingerprint Cards, som för en månad sedan köpte iris-bolaget Delta ID, vittnar också om att det finns ett stort intresse hos kunder för iris-identifiering.
Qualcomm har också tecknat ett samarbetsavtal med Eyelock, vars iris-identifieringslösning fungerar på och kan lanseras med Snapdragon 835, en processor som Qualcomm räknar med kommer att finnas med i många av de stora Android-telefonerna som lanseras under 2017.
Den egna lösningen, Qualcomm Iris Authentication Solution, är kompatibel med Snapdragon 800 and 600-processorserierna. Lösningen, som är utvecklad i första hand för mobiltelefoner i premiumsegmentet, visas upp för första gången på MWC-mässan. 
Enligt Qualcomm har iris-lösningen en robust säkerhet i sin kamera, vilket krävs för exempelvis mobila betalningar. Genom algoritmerna i Qualcomms säkerhetslösning skyddas identifieringsuppgifterna på en Android-telefon från intrång. 
Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar