FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 1 mars 2017

Christian F noterar ett stort intresse för irisigenkänning

BARCELONA (Direkt) Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson noterar ett stort intresse hos kunder för lösningar för irisigenkänning, som bolaget har i sitt sortiment efter det månadsgamla förvärvet av Delta ID.
Vi är ute och diskuterar iris med alla kunder. Iris öppnar jättemånga dörrar inom alla industrier, till exempel fordonsindustrin, säger Christian Fredrikson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt på tisdagen i samband med telekommässan MWC i Barcelona.
Tillsammans med kunderna försöker Fingerprint Cards förstå hur irislösningarna bäst ska användas.
Vi har en telefonmodell som har både iris och vår fingeravtryckssensor som vi demonstrerar för kunderna. Det är klart att de tycker att det är intressant, säger han.
När kommer er första lansering med iris?
Det vet vi inte. Det pågår mycket diskussioner och sedan blir det pilottester, men jag hoppas att det blir så snabbt som möjligt, säger Christian Fredrikson och tillägger:
Vi har massproduktionen på plats. Nu måste användarvänligheten bli bra och prisnivån vara rätt för en sådan funktionalitet.
Även på andra håll i sektorn kommer det nyheter kring iris, enligt FPC-chefen som tar upp Qualcomms projekt och samarbeten på området som ett exempel.
På ett sätt är det bra att det till exempel inom iris kommer andra aktörer. När det börjar röra på sig växer marknaden och då blir det stort, då får vi en större marknad att dela på, säger han.
Christian Fredriksson har hektiska dagar på mässan, med många kundmöten och nya lanseringar och nya produkter.
Vi får jättemycket möten. Det är mycket diskussioner kring fingeravtryck och andra biometriska lösningar. Det är intressant att se hur mobiltelefontillverkarna marknadsför fingeravtryck och biometri, vilket sätter mer tryck på oss som industri att utveckla mera, säger han.
Nyhetsflödet från Fingerprint Cards har bland annat innehållit lanseringar i modeller från Huawei, LG, Moto, en japansk tillverkare och Blackberry. Christian Fredrikson lyfter fram sensorn FPC1268, som finns med i Huaweis nya P10-serie, som lanserade på söndagen.
Det är fint med en andra modell med vår sensor under glas. Nu har vi visat att den fungerar och sedan har vi hittat nya funktionaliteter som kommer in, såsom navigering, säger han om de egna produktlanseringarna.
Även Goodix, Fingerprints kinesiska konkurrent, ska leverera sensorer till Huaweis P10-serie, vilket är ännu ett exempel på så kallad dual sourcing, där telefonleverantörerna använder sig av flera underleverantörer. Det var dock inget som överraskade Christian Fredrikson: 
Det tycker jag inte var någon nyhet. Det finns ingen kund som kommer att köra med en leverantör. Du kommer att få se alla olika varianter av kombinationer av leverantörer, för mig är det här något som alla aktörer måste leva med, säger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar