FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 24 januari 2017

Vet inget mer än det vi har gått ut med

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson och styrelseordförande Jan Wäreby har inte fått någon mer information från myndigheterna om varför Lars Söderfjell och Johan Carlström har anhållits.
Vi vet inget mer, vi har inte fått några mer detaljer från myndigheterna mer än vad vi säger i releasen just nu, säger Jan Wäreby till Nyhetsbyrån Direkt.
Fingerprint Cards styrelse fick på måndagsförmiddagen veta att styrelseledamoten Lars Söderfjell och storägaren Johan Carlström har anhållits misstänkta för marknadsmissbruk i samband med bolagets vinstvarning i december 2016.
Handlar misstankarna om informationsläckage eller handel i aktien?
Det är inget vi känner till. Vi gick ut med releasen på en gång eftersom det är känslig information. Vi har inte haft någon möjlighet att prata med Lars och båda två (Lars Söderfjell och Johan Carlström, reds anm) är anhållna, säger Jan Wäreby. 
När det gäller vinstvarningen i december höll Fingerprint Cards styrelse ett möte tisdagen den 6 december, men det formella beslutet om prognossänkningen fattades enligt bolaget först på morgonen torsdagen den 8 december, samma dag som bolagets kapitalmarknadsdag. 
Diskuterade ni en prognossänkning på mötet?
Vi går inte ut publikt och diskuterar vad vi gör på våra möten. Beslutet om prognossänkningen togs formellt på morgonen på torsdagen, säger Jan Wäreby. 
Det är samma besked som han lämnade till Nyhetsbyrån Direkt under själva kapitalmarknadsdagen.
Stängs Lars Söderfjell av från styrelsearbetet?
Vi har inte hunnit fatta något beslut om det. Först och främst ska vi inte spekulera i vad som händer i utredningen, och vi kommer att hjälpa EBM med det vi kan, säger han.
Har EBM bett er lämna in någon information?
Inte än.
FPC:s storägare Johan Carlström är sedan tidigare misstänkt för flera fall av grovt insiderbrott och rättegång är planerad under våren 2017.
Hur ser du på att det dyker upp ytterligare misstankar mot personer i Fingerprints styrelse?
Sedan jag varit ordförande är det här det första som hänt. Vi har breddat styrelsen och jobbar aktivt med informationssäkerheten och med governance-frågor. Det är väldigt tråkigt när en sådan här sak händer men jobbar vidare med frågorna, säger Jan Wäreby.
Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson tillägger att det här inte påverkar bolagets verksamhet. 
Från vår sida handlar det om att fortsätta att arbeta vidare operativt i verksamheten, säger han. 
Nyhetsbyrån Direkt har försökt att nå Lars Söderfjell och Johan Carlström, men utan att lyckas eftersom de är frihetsberövade. Enligt EBM genomfördes husrannsakan i morse och personerna kan vara frihetsberövade fram till torsdag, då en häktningsframställan krävs.
Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar