FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 19 januari 2017

Analytikernas nya syn på Fingerprint inför rapporten

STOCKHOLM (Direkt) Pareto Securities och SEB står kvar med sina köprekommendationer för Fingerprint Cards-aktien inför bolagets rapport för det fjärde kvartalet.
Det framgår av en analys och ett marknadsbrev. 
SEB har emellertid sänkt riktkursen till 82 kronor (85) och hänvisar till en något svagare dollar.
Pareto Securities, som upprepar sin riktkurs på 90 kronor för aktien, skriver om det begränsade förtroendet för Fingerprint Cards intäktsprognos för 2017:
"Efter att konsensus har reviderat ned sina förväntningar på 2017 betydligt efter kapitalmarknadsdagen förra året, tror vi att det borde finnas en potential att överträffa konsensusestimaten 2017", skriver Pareto Securities.
Enligt SME Direkt ligger analytikernas snittestimat för Fingerprints intäkter 2017 på 7,7 miljarder kronor, vilket är nästan 10 procent under mittpunkten i bolagets egen prognos om en försäljning på 7,5-9,5 miljarder kronor 2017.
I samband med bokslutsrapporten kommer huvudfokus att ligga kring Fingerprints eventuella uppdatering av prognosen för 2017, menar Pareto. 
SEB lyfter också fram kommentarer om de nya marknadssegmenten som intressant, eftersom Fingerprint för närvarande påverkas av de negativa effekterna av uppbyggda lager. 
"För att aktien ska återhämta sig på kort sikt behöver vi mer positiva nyheter kring framtida intäktsströmmar, eftersom lagernivåerna kommer att kvarstå in i första kvartalet", skriver SEB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar