FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 24 januari 2017

Söderfjell och Carlström släppta
Fingerprints styrelseledamot Lars Söderfjell och storägaren Johan Carlström släpptes sent på tisdagseftermiddagen. Misstankarna mot båda kvarstår dock, uppger Ekobrottsmyndigheten.

Lars Söderfjell och Johan Carlström greps och anhölls på måndagen misstänkta för grovt insiderbrott. De båda förhördes på tisdagen, men släpptes sedan. Exakt vad brottsmisstankarna gäller vill inte Ekobrottsmyndigheten uppge. Men enligt dokument från Stockholms tingsrätt lyder brottsrubriceringen för Lars Söderfjell obehörigt röjande av insiderinformation.
”Min klient är förundrad över misstankarna men säker på att frias när EBM väl har utrett det här”, säger Lars Söderfjells advokat Olle Kullinger.
”Han har ändå tagit det hela med fattning. Han har förståelse för att man måste titta på vad som hänt, men övertygad om att han kommer frias från alla misstankar”, säger advokat Olle Kullinger.
Han understryker att hans klient inte misstänks ha gjort några aktieaffärer.
”Det finns ingen misstanke om att han ska ha skott sig på något sätt”, säger Olle Kullinger.
Johan Carlström satt enligt hans advokat, Per E Samuelson, i förhör under eftermiddagen. När han släpptes vid 18-tiden lämnade han platsen gående i rask takt.
"Jag svarar inte på någon fråga", sa han till Di och skyddade sitt ansikte från kameran med handen.
Även Johan Carlström anser sig oskyldig till misstankarna om grovt insiderbrott kopplat till försäljning av Fingerprint-aktier inför vinstvarningen den 8 december, uppger hans advokat Per E Samuelson.
"Han förnekar brott och är förvissad om att Ekobrottsmyndighetens utredning kommer att visa att han inte har gjort något fel. För vår del är detta utrett och klart nu", säger han.
Har du pratat med din klient?
”Nej, Ekobrottsmyndigheten har ju beslagtagit hans mobiltelefon, så jag har inte kunnat kontakta honom ännu”.
Per E Samuelson befann sig på tisdagen vid Saabrättegången i Värnersborg där han försvarar den tidigare chefsjuristen Kristina Geers.
Lars Söderfjell är förutom styrelseledamot i Fingerprint Cards delägare och styrelseledamot i Sunfloro, som äger 6 miljoner A-aktier i biometribolaget och som har Johan Carlström som huvudägare och ordförande. 
Lars Söderfjell är sedan mitten av oktober tjänstledig från sitt arbete som aktiestrateg vid Swedbank. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar