FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

måndag 31 augusti 2015

Framtida marknad

Biometri i mobila enheter tar nu fart på allvar efter att världens två största smartphonetillverkare Apple och Samsung indikerat att de tänker införa fingeravtryckssensorer i flera av sina produkter framöver. En ny analys från Goode Intelligence pekar på att det år 2019 kommer att finnas hela 5,5 miljarder användare av biometri i mobila enheter och wearables.



Goode Intelligence bedömer att utvecklingen initialt drivs på av att fingeravtryckssensorer integreras i allt fler smartphones och surfplattor. Det kommer därefter att följas av andra biometriska tekniker som antingen får stöd via standardiserade lösningar som FIDO eller egenutvecklade lösningar av respektive tillverkare.

- Vi tror att smartphones och surfplattor kommer att vara den första vågen av konsumentprodukter med biometri och att detta snart kommer att följas av wearables, kommenterar Alan Goode, grundare av Goode Intelligence.

I en kommentar till FinWire uppger Goode att de bedömer att det kommer finnas strax under 7 miljarder mobilabonnenter i världen 2019, vilket motsvarar en penetrationsgrad på 93 procent sett till världens befolkning. Det innebär även att penetrationsgraden för biometri beräknas vara nära 80 procent bland mobilanvändarna år 2019.

- De flesta människor (i synnerhet i den utvecklade världen) kommer att ha mer än en enhet och vi förutspår att en användare kommer ha tillgång till flera biometriska autentiseringstjänster på flera enheter - Touch ID på en Apple-enhet och en kombination av röstbiometri och beteendebiometri inom en bank-app, säger Goode till FinWire.

Google Intelligence förutspår bland annat att Apple kommer att integrera biometri, antingen i form av Touch ID eller annan biometrisk teknik, i sin kommande iWatch som ryktas lanseras under hösten.

Drivande faktorerna bakom införandet av biometri i mobila enheter bedöms vara bekväm autentisering, ersättning av lösenord och PIN-koder, mobila betalningar, säkerhet inom företagsvärlden och autentisering inom Internet of Things.

http://secureidnews.com/news-item/goode-intelligence-biometrics-will-be-mainstay-for-mobiles-wearables/

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar